ARTIKEL TERBARU

Thursday, 14 November 2013

Alhamdulillah.. Keputusan Terbaik

Kan tadi saya ada cerita yang bos kecik saya masuk lambat sbb amik result anak upsr.


Bos kecik saya sampai jer terus saya tanya, anak dapat bape? hahaha.. X menyabar sibuk2 nak tau padahal anak orang.. Ceh! Ceh! Bos wat muka sedih garu2 kepala.. Saya pun cuak la..Nape? 

Hehehe.. Dia gelak ..Pastu dia cakap dapat 5A.. Saya ucaplah tahniah.. Seronok sangat walaupun bukan anak kita kan.. Tapi dah satu opis, rasa berkaitan jugak la.. Tu baru anak bos kecik.. Tak sabar nak tunggu yang sorang lagi tu...

Tak lama pastu bos besar plak sampai.. Alhamdulillah dapat 5A jugak..



TAHNIAH YE DARI CIK NORR


Makan2 Sempena Besday Abah 09 November

Besday abah adalah 09 November... Jadinya gebang2 ngan mak dan adik badik semua nak celebrate besday abah.. Idaklah seprise pun sbbnya abah pun sedia maklum yang kami mesti akan celebrate punya besday dia.. Tapi tak salah la kalo dia nak buat2 konon tak tau.. Harap maklum jer la..Malu kot..Hahaha..

Gebang2 mak plan nak masak mcm2.. Biasalah mak2 kan.. Lagi2 la besday yang tercinta..Lagi la dia xcited..Sukatilah mak oiiii.. Kami menurut perintah.. Menu semua mak yang cadang kecuali yang menu bakar2 sebabnya ni plan adik badik..Dah namanya makan2 buat waktu malam plak tu, syok la kan kalo ada bakor2.. So tong tong adik badik kecuali yang bongsu sbb dia masih lom keje.. So nyahkan dia dari senarai kene bayar..(seronok sungguh dia dpt kelebihan.. Tahun depan ko dah keje tak de la nak ngelat2 bayo dik oiii)

Di pendekkan citer la sebab kalo panjang mukadimah kang korang nyampah plak nak baca.. Pastu wat muka macam comel jer, macam comel jer (rasa nak penyepak jer ayat ni)

Ok lah.. 

09/11/2013 tu jatuh hari sabtu.. So memang cantiklah tarikh tu..So plan adik badik lagi sape yang leh lik jumaat malam coz sok pepagi nak kene beli bahan tuk perap2.. Perap dari pagi baru masyuk rasanya..

Dan dipendekkan cerita lagi Huda la yang balik dulu.. Hehehe..Along, Rokhim dan saya balik hari sabtu.. Dan tak pernah2 kami la orang yang paling lambat sampai.. Hahaha.. Memang balik lambat skit sbb saya tak berapa nak sihat.. Start jumaat tu asyik nak membuang jer.. Sampai dah naik lesu badan.. Mak tepon pagi tu just bagitau lik lambat skit sbb masih lom ok.. Mak suh rehat dulu jgn tergesa2..Lagipun huda ngan adik ada.. Bagus2..Itu yang sonok mendengarnya.. Untung jadi kakak sulung ni.. Hehehe..

 Kami smpi dalam kul 3 lebih gak la.. Sampai2 mentekakdarah dulu apa makanan yang ada atas meja.. Huda ,adik, Eja ngan kak nana tengah menyinsing segala yang boleh disinsing..Hahaha..Memang terbaik la korang..

Start membakonya lepas maghrib sbb diorang wat semayang jemaah sekali.. Along jadi imam sbb abah lom balik keje lagi.. Kul 8 lebih baru abah sampai..Apalagi kasi bako2...

So kat bawah ni semua gambo la ek.. Akan jadi kenangan terindah andai suatu masa nanti terjadi sesuatu. Minta dijauhkan..Amin!!!

Atuk lik keje dan biasalah cucu2 yang menyambutnya..

 Orang2 yang volunteer nak membako2












 TERBAIK LA KORANG BERTIGA (haruslah puji berlebihan skit sbb ada laki sendiri kat situ..kih!kih!)

 So acara yang ditunggu2..

Ketibaan pembawa kek dan pulut kuning.. Macam cantik jer, macam comel jer.. Bluwekk!


pastu besday boy potong kek dan pulut kuning




Pastu apalagi makan la..





Ais asam terbaik rahsia huda


Apapun memang seronok sangat2 malam tu.. Semua yang dirancang semua menjadi..In Sha Allah kalau niat kita baik nak buat mak abah seronok Allah permudahkan segala urusan...Alhamdulillah.


Keputusan Peperiksaan UPSR

Hari ni rupanya result keluar.. Tau pun sbb tadi bos saya kol bgtau masuk lewat skit sbb nak gi amik result upsr anak..Hehehe.. 

 
 
Dapat bape la anak dia tu..Tak sabar.. Ada 2 orang yang amik result UPSR ni.. Sorang anak bos besar dan sorang anak bos kecik (bos saya la tu..hehehe).. Anak bos besar tak heran dah memang jenis budak pandai.. Tapi jgn konpiden sangat kan..
Mesti berdebar kan sebagai mak bapak.. Saya dah mengalaminya walaupun hanya anak tadika. Tapi perasaan tu saya paham.. Ceewah!!!
Harap2 la diorang berdua dapat semua A...Amin!!!





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...