ARTIKEL TERBARU

Friday, 18 October 2013

Tidak Mengharapkan Balasan

Ni kakak yg dapat... Walaupun yang membantu mama dan ayah tapi rezeki berpihak pada anak... Apapun bersyukur walaupun tak pernah terlintas nak mengharapkan sebarang balasan. Walau niat di hati membantu dengan ikhlas tapi kalau orang dah nak bagi terima la kan.. Tangan yang memberi kan lebaik baik..Rezeki jangan ditolak.

Baju, Gelang, sepit rambut dan duit RM20 dalam sampul

Puncanya ialah ada sorang kawan kakak ni maknya tengah berpantang.. So dia minta tolong untuk amik anak dia kat tadika sama ngan kakak dan hantar balik rumah. Kebetulan taska tempat mama hantar kakak ni sama taman dengan rumah budak ni.. Tak apalah satu jalan pun.. Tup2 minggu lepas mak dia kol bgtau yang dia dah boleh drive.. So dia offer plak nak amik kakak tgh hari sampai hujung tahun ..Dia kata tak yah susah2 mama ngan ayah nak keluar opis tiap hari amik kakak kat tadika.. Terharu sangat offer dia tu..Tapi mama terpaksa tolak dengan cara baik.. Tapi kalau urgent ke baru mama akan minta tolong dia.. Sebab kami suami isteri memang ada peruntukan masa utk amik anak sekolah..Lagipun kakak memang tak nak la dia nak naik ngan orang lain ...Kecuali Cik Yati dan Mak Rin (isteri boss)..Cikgu dia pun ada offer nak hantar dia ke taska tgh hari sbb cikgu dia pun dok area taman tu jugak. Hahaha.. Kalau kakak tak cerewet memang senang la.. Tapi tak apalah selagi mama dan ayah mampu nak amik tgh hari In Sha Allah...


Tanduk Lembu di Kepalaku

Hahaha.. Ni adik ipar upload gambar abah mertua saya ni.. Memula tengok biasa jer.. Tetiba apasal cam pelik jer atas kepala tu.. Kus! Semangat..Macam tanduk lembu.. Isk! abah ni..wat terkejut orang jer.. Ni masa diorang korban raya ari tu la ni.. Kami tak balik Muar tahun ni.  Tahun ni turn Tanjong Karang..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...