ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 9 October 2013

PanCake Dan Kuah Kari

Hari sabtu lepas memang tak plan gi memaner pun.. So bila tengok ada lebihan kuah kari malam tadi ayah terus buat PanCake.. Sedapnya.. Memula ingat nak buat sambal ikan bilis...Tapi ayah suh try cicah ngan kuah kari, masyuk lak.Terus tak jadi buat sambal.. Hahaha.. TQ ayah buat sarapan.. Celik mata tengok2 sarapan dah siap ..Syurga rasanya..Hehehe




Mee Kari Edisi Teringin

Jumaat lepas pas lik keje tetiba teringin nak makan mee kari.. First time buat ari tu yang dok sibuk ikut resepi Nad.. Siap salin2 lagi bahan2 yang nak beli dan cara nak masak.. Ayah dok gelak sbb buat mee kari pun nak slain resepi. Hello! At least i cuba ok nak buat.. Bangga la gak..

Ni plak kali kedua buat.. Yang ayah ngan mama makan mee kari.. Yang anak2 makan mee dan maggi sup..Kalau nak buat mee kene ada maggi atau kuew teaw.. Sebab kang ada yang tak makan mee la.. Biasalah ragam anak2..Macam kita gak la kalau tak kene selera malas la kan nak makan...

hah ko siap periuk letak atas meja..Hahaha

mee dan maggi celur

sup anak2 banyak sosej dan fishcake

uit! jangan kacau.. Ini mama punya..

 

BP001-Sesame Street-RM7






Code : BP001
Harga : RM7
Size : 1T
Condition : Used but still in good condition

Boleh jenguk jugak ke 


WW : Kekonon Nak Takutkan Orang






Eleh semua orang tak takut la dik.. Beria je awak buat macam tu.. Yang kakak2 nya dok galak terkejut2 kekonon takut.. Saje nak bagi adiknya seronok..Dia apalagi ...Hehehe

Meal Shakes dan Vita-C

Khamis pagi tu sepupu mama msg kata nakdatang umah malam sbb nak hantar barang yang mama order. Ok lah.. Dia kata nak datang dalam kul 9 lebih gitu.. Ayah tanya la nak buat pape ke.. Uit! X yah ler.. Hidang simple2 jer. Kebetulan masa ada pasar malam hari rabu tu memang ada beli keropok lekor belum goreng. So leh la hidang tu kang. Lagipun dia kata kejap je sbb laki dia keje keje malam tu.. Dia datang ngan laki dia dan 2 orang anak..Tomei2 anak dia.



Borak2 pun x lama. Sebab laki dia kan kene keje.. So borak pasal hal anak2 la..Dan yang paling penting pasal ini ...


Meal Shakes

Vita-C (kakak, kembar dan Pqa tak nak makan plak. Tak sedap katanya.. Alolo korang ni.. Dah biasa dgn yang selalu mama beli)

Ni la sebab dia datang rumah... Dia dah jadi ahli shaklee.. So dia leh bagi harga baik kat mama so mama beli kat dia.. Lagipun mama nak mencuba kan.. Tujuan mama beli pun utk Eya , yang kakak2 nya pun leh jer.. tapi lebih pemantauan tuk Eya la.. Nanti ek perubahan pada Eya mama akan cuba cerita nanti..
Tadi baca kat blog Sue pun dia ada cerita dia try bagi kat Syawal..

 Tak apa la ye sue.. Kita cuba mana yang terbaik tuk anak2 kita. Janji mereka sihat. Kalau anak2 sihat kita pun hepi..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...