ARTIKEL TERBARU

Friday, 6 September 2013

Ada Hikmah Apa Yang Berlaku


Baru kul 12.30 publish citer ni .. Tapi saya tulis kul dalam kul 11 pagi tadi sebelum amik kakak kat tadika.

Entah! Tetiba leh teringat kakak ipar saya ni (Dia satu2nya kakak ipar saya tau).. Tu yg wat entri terus tu.. Gigih cari gambo dia masa kenduri anak huda kat kampung ari tu.. Masa kat kedai pas amik kakak tetiba dapat mesej dari along saya bgatu kak nana dah buka 1cm.. Tanjat gegurl baca sms...Hepi siut...Hepi sesangat..Pastu reply bgatu jap lagi saya gi spital...

On the way ke spital, dpt lagi sms.. "Norr, x yah bli pape, baby dah tak de" (sbb nk bli brg baby skit)
????????????????????????????????... Kalau korang kat tempat saya apa perasaan korang?
Saya terkedu sangat.. Saya tak mampu nak kata pape.. Saya tak boleh menangis.. Sampai saat ni saya tahan air mata saya ni.. Dan akibatnya saya sakit kepala sekarang ni..

Nanti saya sambung lagi.. Sakit betul kepala saya ni... In Sya Allah mlm ni saya sambung ye.. Apa yang berlaku disebaliknya.. Kenapa baby masa scan memang dah nampak jasad? Sepatutnya memang dah nak bersalin? Sepatutnya...Terlalu banyak persoalan bermain diminda. Sungguh dasyat permainan yang dibuat.. Sungguh teruji apa yang diberi... Along saya mcm tak redha je atas apa yang berlaku..Itu yang saya kesalkan.. Korang bayangkan lebih 3 kali kot terjadi mcm ni, dengan keguguran, dengan baby hilang dlm perut masa 6 bulan.. So kami kene bagi semangat skit kat along saya.. Kalau along saya tak kuat macamna dia nak bagi semangat kat wife dia..

Doakan ye supaya diberi kekuatan buat along saya dan isterinya..


Tak Sabar Nak Tengok Anak Sedara Baru



Ni kakak ipar .. Wife along saya.. Sekarang tunggu masa je.. Due kata dalam 29/09/13 ni.. Tapi pepaham la anak sulung.. Kadang awal kadang lambat. Tak apalah yang penting semuanya selamat... Banyak sejarah kakak ipar saya ni.. Dengan keguguran, baby hilang bila dah masuk 6 bulan.. Sedih sangat.. Tapi Alhamdulillah yang ni ...Tapi masih takut2 gak la.. Cuba bagi semangat kat dia.. Along nak sangat baby.. Diorang dah lama kawin baru ni nak dapat....Rezeki masing2 kan.. Kami semua doakan yang terbaik...Tak sabar nak tengok muka anak sedara baru.. Muka along ke muka kak nana. Hehehe..



Rasa Seronok Bila Anak2 Pun Seronok

Anak2 ni kalau kita layan kehendak diorang mestilah diorang hepi kan. Samalah mcm kita, lagi2 pompuan ni. Kalau apa yang kita inginkan pastu suami dapat tunaikan oh alangkah bahagianya.. Walaupun hanya pegi makan roti canai pas balik keje.. Hahaha..

Ni masa kat giant muar, johor. Masa dah siap2 nak balik tetiba kembar request nak naik benda alah ni.. So gigih la bapaknya dok godek2 wit syiling dalam beg sandang dia. Nak gi kete amik duit syiling malas nak keluar. Mama cakap x payahlah masukkan duit just duduk jer. Erm, bapaknya tu sian kot tu yg gigih cari duit syiling gak..Hahaha. 













p/s: akan cuba gembirakan hati anak2 selagi mampu.....

Alahai ! Tak Cukup Sorang Plak



Ni masa kat umah untie hud (adik perempuan saya) kat Shah Alam.. Nak balik kampung masa ni pas abis keje terus blah so singgah umah dia buka dan maghrib sekali. Untie paham je kalo 5Farah yang datang wajiblah KFC je.. Itu je diorang leh layan.. Kalo pizza ke memang diorang x suka sangat.. Dan Pak Anjang yang tukang membeli plak dah paham kene semua bahagian peha (drumstick)...Hahaha..

Bila berkumpul mcm ni baru nampak sorang lagi tak ada iaitu Aiman (anak rokhim).. Kalau tak cukup la sepupu2 diorang. Tak apalah ye Aiman, nanti ada masa yang sesuai leh jumpa semua...



Pendaftaran Anak Sekolah Tadika

Gigih menyiapkan dokumen2 yang diperlukan. Nak kene submit hari ni gak.Semalam baru gi amik gambar.. 


Untuk 3 orang.  Kakak dan kembar... Kakak masuk 6 tahun pun kene daftar lagi dan bayar pendahuluan RM50.. Kembar memang nak kene daftar la dan sorang kene bayar gak RM50 pendahuluan...Kembar terlalu excited bila tau nak sekolah.. Tapi lama lagi la sayang..Tahun depan ok...hahaha




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...