ARTIKEL TERBARU

Friday, 21 June 2013

Sedih Berganda-Ganda

Dah la dengan anak tak sihat.. Kan ada cerita yang adik eya tak sihat..
Pastu semalam petang macam Pqa plak yang cam dedar2 skit badannya.. Tapi kalau anak2 tak sihat tapi dia still aktif berkurang skit risaunya.. Kalau dia dok melepek jer..Hohoho..Tak boleh biarkan..Tak terjadi mcm kes adik eya .
Cukuplah pengalaman tersebut.. Kalau boleh tak nak lagi anak2 ada yang masuk spital bagai.. Kesian sesangat..

Malam tadi rokhim sms bagitau dia skrg ada kat spital tanjong karang..
???? pelbagai persoalan.. 
Tak lama pastu adik plak sms.. 

Rupanya...
Pagi semalam mak jatuh tangga.. Abah kata mcm tergelincir la.. Tapi tgh hari tu dah diurutkan tapi masih tak ok.. Masih sakit dan tak bleh gerak.. So abah bgtau rokhim (dia keje sendiri so anytime leh suh dia kalo urgent) la  nak kene bawak mak ke hospital la.. Tapi abah kata dah minta tolong man yas... Dan man yas kata pun ok boleh hantar.. Tup2 rokhim kol abah bgatau yang dia otw balik kampung.. Tak payah suh sesape biar dia yang hantar mak ke hospital.. Dia balik sorang jer..Sebab Eja keje.. Nasib kete ada 2..Tak la susah sangat...

So terus kol abah nak tau citer..Kol rokhim tak angkat plak  Maybe sibuk uruskan mak nak kene xray.. Hati tu rasa dah tak sedap dan rasa nak nangis jer..Tapi tahankan dulu.. Pepehal kene dengar apa kisahnya dulu..
Pas abis jumpa doktor semua, dapat sms lagi tisu kaki mak koyak.. Tapi tulang tak patah... Alhamdulillah.. Nasib baik tak apa.. Cuma tak leh bergerak sangat..

Tadi pas hantar anak2 ke nurseri kol abah ... Tanya mak camner. Bukan tak nak kol mak sendiri cum lom ada kekuatan... Saya akui saya ni cengeng skit drp adik bradik lain.. So apa2 yang berlaku kat keluarga mesti saya orang terakhir yang tau.. Diaorg takut saya ni melalak dulu .. hahaha..

Bukan tak nak balik semalam, tapi kakak kan sekolah, pastu dengan adik eya tak sihat lagi.. Sambung ngan Pqa plak.. Abah pun kata dia leh handle mak, tak apa.. Jaga anak2 dulu..Bila dia kata camtu berganda2 sedih.. Lainla kan dengan dengar citer dan tengok sendiri keadaan mak.. Harap2 japlagi ada la kekuatan nak kol mak.. Ye la risau la mak tgh tido berehat ker.. Kacau plak..

Doakan mak saya cepat sembuh ye.. Sebab minggu depan mak abah saya plan nak ke bangi (umah saya), nak tido umah saya.. Semoga dipermudahkan... Amin!!!





Bertemu Jumaat Semula

Bertemu lagi dengan hari Jumaat.. Rasa sekejap jer.. Masa semakin cepat berlalu.. Rasa tak terkejar....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...