ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 17 April 2013

JJ : Dataran Gemilang Putrajaya

Erm... Kan saya ada bagitau yang masa besday saya tu masa hari sabtu lepas tak gi memaner kan. 

Pastu masa hari ahadnya semua kami bangun awal.. Mama just panaskan jer lauk yang masak2 semalam tu  dan tambah masak sup tuk anak2... Diorang nak makan ngan nasi impit..Tetiba masa tengah sarapan kakak request nak gi mandi2.. Wah! Idea yang bagus sebab takkan ahad tu nak dok umah lagi.. Buhsan siut...
Pastu dok gebang2 la mesyuarat antara ayah, mama dan cik wawa.. Tempat yang dicadang adalah cyberjaya (sbb pernah gi), putrajaya (presint 16) dan dataran gemilang (ni pun sbb mama baca blog cik jue..lepas baca gigih suh ayah search tempat ni kat area mane..nnt nk gi senang) Hah kan..Betul tak mama cakap.. So decide nak gi DATARAN GEMILANG..
Anak2 sangatlah seronok bila mama cakap
OK SEMUA..SARAPAN DAN GI SIAP2 SBB KITA NAK GI MANDI2 KAT PUTRAJAYA
Horeyyyyy!!!! *nampak x cm excited..hahaha..Dah namanya budak2 kan.
Ni semua penangan baca blog cik jue la ni.. Dia bawak anak2nya gi mandi sana..
http://anna-jueanna.blogspot.com/2013/03/mandi-manda-di-dataran-gemilang.html

So gerak dalam kul 10 pagi gitu.. Ala tak la jauh pun sebenarnya...Senang jer pun nak cari tempatnya (eleh ckp byk plak sbb dah suruh laki search tmptnya dulu)..
Sampai2 tukar baju tuk mandi anak2..Sajer tak nak pakaikan baju mandi siap2 sebab tak tau lagi keadaan tempat dia macam mana.. So pas ni memang siap2 pakai dr rumah ler..Hahaha
Mama ngan Cik Wawa jer yang tak mandi sbb malas.. Mama pun tak bawak baju.. Maybe next time la kot baru mandi sebab mcm best gak.. Ayah pun excited mandi sambil ajar bebudak ni berenang..Cha ngan Chu memang best sebab berani sampai ke hujung ..Kakak plak tepi2 jer sbb memang penakut skit..Adik Eya pun berani slumber jer duduk yang kat tangga sampai paras dada sbb ingat nak letak kaki dia kat air tup2 dia turun sendiri..Kekonon tak puas la rendam kaki jer..Hahhaa..Bagus2 berani ni budak..

So mandi2 sampai kul 12... Masa datang tu adalah 3 4 buah kete pastu masa dah nak ramai orang kami pun gerak la balik.. Tapi nampak budak2 cam tak puas.. Tak pe sayang, nanti leh datang lagi.. In Sya Allah..Balik awal sbb CIik Wawa ada kelas kul 2 petang tu..

Sebelum balik tu ayah ajak makan cendol kat belakang UNITEN.. Bila mama sampai tempat ni eh mcm tau tempat ni.. Bila ingat2 balik pernah baca kat blog Eija a.k.a Sweetmama
http://mamakerry.blogspot.com/2012/12/jjcm-rojak-cendol-uniten.html
Saya makan yg kat kedai tengah2 tu eija.. Cendol dan rojak.Kuah rojaknya sedap..

So tu jer la aktiviti hari ahad.. Berbaloi la jugak dr dok terperap kat umah... Hahaha.. Gambar ada cuma lom tranfer jer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...