ARTIKEL TERBARU

Monday, 15 April 2013

Konon-Konon Yang Tak Jadi

Hari jumaat hari tu kan ada orang tu dok gebang2 yg sabtu tu besday dia kan..

Kekononnya nak masak2 pastu nak gi makan kat dataran masjid putrajaya.. Nama pun konon2 kan.. So kalo dah namanya konon2 maksudnya TAK JADI.. kuang!kuang!..Hari sabtu adalah hari bersama anak2 di rumah.. Tapi still jadi masak nasi impit, kuah kacang,masak lodeh, sambal goreng dan rendang ayam.. Sebabnya ayah nak makan cam raya2 gitu.. Aik! Besday sape ni? Aku ke dia..Dia plak sibuk2 nk mkn itu ini.. Pastu besday girl yg kene masak..Huhuhu.. Sungguh kijam.. Maka dari pagi membawa ke tgh hari membawa ke petang seterusnya ke malam tanpa aktiviti luar.. Ada bebudak ni main aktiviti luar pintu luar tapi still dalam pintu pagar umah..hahaha...Kita borak2, mkn2, sepah2, bising2 (ops!budak2 la yg bising..takkan mak paknya plak) dan buatlah apa2 yg leh dibuat kat umah sendiri ....

Dan anak2 adalah tidak puas ati sbb nape tak gi memaner.. Hahaha.. Tapi jgn risau ye sayang2 mama semua.. Ahadnya ayah ngan mama dah plan pun nak bawak ke satu tempat.. Mesti korang sonok punya la.. Tu pun lepas baca blog cik jue.. Kemanakah kita ye? Tunggu!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...