ARTIKEL TERBARU

Monday, 1 April 2013

Lagu Pilihan : Sehidup Semati



SEMOGA IKATAN KITA BERPANJANGAN SELAMANYA
TEMPUH SUKA DUKA BERDUA
BERSAMA PERMATA HATI TERSAYANG

Bila Mama Lupa Lagi... Dush! Dush!

Kenapa la mama ni.. Selalu sangat cam gitu.. Lupa la.. Yang tak ingat la.. Kekadang tu sedih gak rasanya. Perkara yang paling indah, tarikh yang penting pun boleh lupa.. Kalo la tak check phone memang langsung la x tau... Alarm bunyi pun tak dengar sbbnya kalo hari cuti phone dlm beg ..Hehehe..
Ikutkan pagi tu nak tengok phone dalam beg tapi pastu buat apa tah terus tak ingat.. Masa dah nak tido malam tadi tetiba tergerak nak tengok phone sebab ingat nak cas ke hapa..Biasanya ayah tolong cas kan tak pun cas kat opis ... Dan ...Dan
31/03/2013 ulangtahun perkahwinan ayahmama
Tettttttttttttt.. Kan.. Dush! Dush! Terus berubah muka mama.. Ya Allah mama betul2 tak ingat.. Langsung tak ingat.. Dalam hati mama ayah pun tak ingat ker sebab dia wat donno jer..Kuang! Kuang!
Pastu terus naik atas panggil ayah masuk bilik belakang jap .. Haip! Jgn pikir pape ye.. Ada urusan yang penting sikit.. Urusan yang paling penting tunda dulu.. Hahaha
Ni wat muka dah abis tomei dah ni.. Mulut rasa cam terluah..
Masa mama pegang tanya ayah tu ayah dah senyum2 dah.. Hello, u jgn pikir lain ye.. i nk minta maaf jer la..
Ayah : Nape ni?
Mama : Sori
Ayah : Nape sori?
Mama : Sori jugak
Ayah : Ye la.. Ada apa
Mama : Mama tak ingat hari ni ulangtahun kita
Ayah : Erm... Mama tak ingat ye.. Sedih la cam gini
Mama : Ala... Nape ayah tak nak ingatkan
Ayah : Ala.. Ayah dah jangka mama memang selalu lupa
Mama : Kih!kih!.. Ala sori la.. Key la..Esok ar kita celebrate ek.. berdua..Lunch keluar makan ..Jgn la majuk * memang la dia tak leh nak majuk sbb mak dia ada kat umah..Hahaha

Ni baru lik makan.. Ala buka celebrate sangat pun.. Gi makan kat MFC kat bangi jer.. Tu pun dah 1.30 baru gerak sebab tgh hari kan mama gi amik kakak,pastu hantar lik umah,blikan mknn tuk umha.. So cam byk benda nak dibuat terus lupa lagi ada date ngan ayah.. So bila ayah tanya tak nak gi makan ker.. Ingat nak gi mkn kat kedai bawah opis ni, pastu bila ayah kata mama pilih nak mkn kat mane.. Bila mama ckp kedai bawah jer senang.. Terus buat muka ketat. Lupa la tu,kata nak dating ...
Oh ! Ok jom ler. Terus muka harus ceria.. Balik dari dia blanjer makan dapat plak handbag..  Alhamdulillah walaupun tak semahal beribu2 at least  dia ada gak nk bagi.. Mama? Nak bagi apa ek.. Nantilah pikir.. Nanti2 pastu lupa.. *x dapek den nk nolong


Penangan Atuk dan Nenek

Hari ni kembar tak nak gi taska... Sebabnya nenek ada kat umah.. Sabar jer la.. So kakak sebelum ke tadika tadi pun awal2 cakap pas balik tadika hantar dia balik umah.. Tak nak gi taska.. Korang ni? Mama bayar tau yuran taska tu, sesukati jer tak nak gi taska.. So Pqa dan adik Eya jer la yg gi.. Rasanya Pqa pun tahun depan mau gak ngelat2 gi taska kalo gaya cam gini.. Hahaha..
So tengah hari tadi amik kakak hantar balik umah.. Pastu keluar semula gi beli nasi dan lauk masak.. Memang tak bagi nenek dia masak.. Ni petang ni atuk plak sampai.. Konpem la esok kembar ngelat lagi ke taska.. Atuk ngan nenek suka jer..Kami jer rasa serba salah takut nyusahkan.. Tapi kalo dah kerana cucu semua OK...Hehehe..Tak apalah yang penting anak2 mama semua gembira...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...