ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 19 November 2013

Konvo Kakak - Pengkalan Balak, Melaka - Hari Kedua - Sukaneka Kutip Gula2

Lepas dah settle sarapan berkumpul kat padang sbb Cha Chu ada acara kutip gula2.. Acara untuk kanak2 3-4 tahun.. Memula memang masukkan nama Cha Chu jer.. Tetiba Pqa cakap dia nak jugak.. Ala Pqa tak cukup umur.. Bila cikgu dia tau terus cikgu suh masukkan jer Pqa.. Hehehe.. Seronok Pqa...

So sebelum acara bermula mama pun bagi la penerangan secara detail (pergh! secara detail ko) kat anak2 mama ni.. Mama masukkan baju dalam seluar diorang dulu.. Pastu tunjukkan cara nak masukkan gula2 dalam baju.. Masukkan dalam baju jer poket2 tak yah kang lambat..Gigih tau mama dia..Semangat sungguh time ni.. Dalam hati kalau memang kira bonus, kalo tak menang pun tak apalah..Just nak bagi diorang sosial jer..









Yang masuk umur paling kecik adalah Pqa tapi sbb dia nampak bambam so kira ok lah..

 Hehehe..Amik2 jangan tak amik.. Gigih jerit2 mak bapak masing2..

  Tu nampak Pqa masukkan dalam baju dia.. Good la Pqa.. Bertindak mengikut arahan

Kih! Kih! Anak sape la tu sampai berbaring2 lagaknya..

Dan hasilnya 

 Hasil tangkapan masing2

Muka ceria kepenatan setelah berjuang berhabis-habisan




Agak2 diorang menang tak? 
Sape no 1 agak2 nya..Next n3 ek...

No comments:

Post a Comment