ARTIKEL TERBARU

Thursday, 3 October 2013

Tetiba Moody

Masa mama bangunkan kakak pagi tadi dia dah menunjukkan tanda2 tak bagus dah.. Lepas minum susu dia tido semula.. So dah pukul 7 dah kak oiii... Mandi.. Pastu nangis2 plak bangun nak suh mama mandikan.. Mama cakap ok lah nak suh mama mandikan boleh je tapi x perlu la kakak nak nangis.. Dah wat muka sentap.. Pas mandi ingat dia naik atas amik baju siap2 ke..Leh dia baring lagi kat bawah tu.. Mama tarik nafas dalam2 dan hembus.. Relax mama, jangan emosi ok pepagi. Pastu cakap elok2 suh dia naik atas pakai baju...Jalan pun jalan lenggang kankung punya stail.. Memang menguji kesabaran betul.. Sampai atas mama terus siap2 la.. Dah siap semua turun bawah... Sampai bawah nak masuk kereta leh plak dia dok belek2 barang2 dalam beg lagi la, keluarkan fail2nya la.. Kakak, cepatlah masuk kereta dah pukul berapa ni.. Mama dah start bebel dah..Mama bagi stokin pun dia nak tak nak amik..Eeeee.. Sabar je la..

Dalam perjalanan sampai trafik light depan anugerah suh dia siap2 pakai kasut.. Menyahut idak apa idak.. Last2 Cha la yang tolong amikkan kasut kakak bagi kakak.. Pastu ayah dok soal mama, nape ni sentap ke mama..Entahlah,..Tak tau sebab apa.. 

Sampai sekolah nak turun kereta pun muka tak senyum tak apa.. Selalu tu ceria je turun kereta babai2 adik2nya.. Bila mama babai baru dia macam nak senyum tapi dia tahan.. Ntah apa yang dia sentapkan pun mama tak tau.. Macam tu la kadang ragam kakak.. Tahun depan tambah lagi 2 orang sekolah si kembar.. Yang kembar ni mama tak risau sangat sebab senang bangun nak senang nak uruskan..Hormon manja terlebih kot kakak ni..Hahaha..

Harap2 tengah hari kang dia ok lah





1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...