ARTIKEL TERBARU

Monday, 21 October 2013

Kaki Bengkak - Klinik - MC

Mama dapat MC hari ni coz bengkak kaki x surut2.. Actually malam jumaat tu cam tergelincir skit masa nak turun tangga kat rumah ni..Tapi masa hari jumaat tu macam ok So gi la opis cam biasa. Masa petang nak balik tu eh nape la ibu jari ni cam sakit sangat.. Nak berjalan pun mcm sakit sangat..Mama tak adalah ngadu kat ayah pun sbb ingat tak kritikal pun.. Memang nak kene sekeh kot dah kritikal baru nak bagitau..Hahaha.. So pagi sabtu tu mcm ada bengkak skit tapi tak nampak sangat la.. Jalan pun hencut2 jer. Ayah offer nak urut tapi mama tak nak sbb sakit.. Pastu ayah kata bukan nak urut tempat sakit.. Takut sbb otot ke.. Sebab ada kes sebelum ni sakit tempat lain pastu urut tempat lain esokknya terus ok.. Eh korang jgn pikir lain plak pasal urut tempat lain ni..Hehehe...Ayah urut pun still tak ok.. Nak panggil orang berurut dah malam lagipun jauh yang urut mama bersalin dulu..Malas plak.. So ayah suh makan panadol jer.. Kakak, kembar dan Pqa risau je.. Sebab ayah kata kalau mama tak ok ayah nak bawak mama gi spital.. Hahaha..Sajer jer ayah tu menyakat anak..Lepas ayah kata gitu sibuk la yang sorang picit2 kepala la, tangan la..Alolo..Bukannya sakit pun situ nak oiiii.. Layan jer la..Bila mama nak bangun jalan ke bilik air ker, ke dapur ke ada la yang tukang pegang la..Kekonon jaga..Hahaha..Memang tomei la korang ni.. Terharu mama.

Ayah balut kaki mama guna petua traditional katanya.. Letak bawang putih.. busuknya nak muntah.. Tak lama pun pakai. Nak tido mama buka..Degil kan..Hahaha

 Korang tau dapat ubat apa.. Just panadol dan ubat sapu jer..

Tak apalah..Yang penting dapat MC..

p/s : Doakan kaki saya cepat sembuh ye.. X larat nak jalan lambat2..Semua keje tak leh nak buat...

No comments:

Post a Comment