ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 2 October 2013

Alhamdulillah.. Pqa Berjaya Free Diapers Di Siang Hari

Alhamdulillah.. Syukur sesangat.. Pqa dah berjaya tak pakai pampers bila kat umah di kala umur belum masuk 3 tahun lagi.. Memang target mama sebelum umur dia 3 tahun dia dah boleh tak pakai pampers kat umah dan taska.. Dan paling best dengar dari cikgu dia kat taska pun dia tak pakai pampers.. Kalau nak kencing atau berak dia terus masuk toilet atau cakap ngan cikgu dia.. Tapi sian sangat cikgu dia masa mula2 dia tak pakai pampers kat taska.. Minggu pertama memang la haru biru cikgu dibuat oleh Pqa.. Sebab dia tak nak cakap ngan cikgu..Sebelum tu mama dah train dulu kat umah..So masa kat umah memang dia ok.. So nak test plak kat taska.. Balik2 Cha ngan Chu yang ngadu.. 

Mama, Pqa tadi kencing atas tilam cikgu
Mama , Tadi pqa berak tak nak cakap cikgu.. Dia berak kat seluar..

Ala, ye ker..serba salah mama ngan cikgu dia..Sebab cikgu dia tak cakap pun ngan mama.. So dalam kereta Pqa kene tazkirah la ngan mama.. Hahaha..
Esoknya tanya cikgu dia.. Memang betul pun apa yang Cha Chu ngadu tu.. Pastu cikgu dia backup Pqa ..Biasalah kak, budak baru nak belajar..Masih belum biasa..Nanti dia OK..
Oh sungguh2 terharu dan bersyukur cikgu dia berfikiran positif cam gitu..
So minggu berikutnya check pampers guna just1 jer (tiap hari kemas beg sekolah kan, haruslah tau berapa baki pampers).. So tau lah yang memang cikgu dia guna masa dia tido je..

Malam masa dia dah tido baru pakaikan pampers.. Kekadang tu terlupa gak nak pakaikan pampers sbb dah tertidur tup2 mlm terjaga kelam kabut cari Pqa dulu.. Kalau ayah dah pakaikan rasa lega tapi kalau rasa tetiba basah..Erm.. Pasrah sudah....Tak apalah..

So Pqa anak mama yang tomei2 ni cepat2 tau belajar bangun malam kalau rasa nak kencing...







1 comment:

  1. bagusnya dapat cikgu mcm gitu...
    bukan senangkan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...