ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 30 October 2013

Salah Cicahan Ker?

Orang cicah jemput2 dgn sambal baru terangkat .. Ni cicah jemput2 ngan kicap..Tapi apa nak buat, yang makan pun anak2 kan..Apa hal layan jer la.. Hehehe..Janji nak makan...







WW : Kita Nak Kawan Dia, Tapi Dia Tak Nak




KESIAN2.... TAK CUKUP JANTAN KOT...HAHAHA..

Tuesday, 29 October 2013

Penambahan Kerja Di Opis

Hehehe.. Redha jer la kan.. Opis kecik memang la semua kene buat sendiri.. Tak de cleaner2 ni..
Ni la kalau tamak jawatan , dr teknikal, marketing skrg ni admin plak.. Semua kene aku..Eh tak baik merungut.. Keje kene ikhlas...Hehehe


sape2 nak suh saya buangkan sampah bgatau ek..Ikhlas je..Hehehe

Mineral Cofee & BBplus


Kawan pos sbb suh try rasa.. Kalau ok baru order.. Erm... Kene order ker? Hahaha.. Tiada paksaan gitu..



Kakak Dapat Pergi Rombongan, Adik2 Dapat Apa?


Kan ada citer yang kakak gi rombongan tu kan.

Kakak dapat gi rombongan ke Kuala Lumpur.. Dapat naik bas.. Hehehe.. Seronok la sangat dia tu.. Tapi si kembar dapat apa? Pqa dapat apa? Eya dapat apa? Meh kita tengok ek...Apa diorang dapat?

 Dengan tak mandi lagi bebudak ni sbb kene bangun awal.. Hehehe..Muka pun cam ngantuk2 lagi..


 Budak tecik ni excited tengok ayam ngan kucing kat sebelah sana...



ADIK2 DAPAT TENGOK JER... SIAN DIAORANG..HEHEHE...

Rombongan Ke Kuala Lumpur


Dapat surat ni dari 2 bulan lepas lagi.. Bila baca oooo.. Gi rombongan ke KL jer.. Ok la tu..
So hari khamis tu suh kakak bangun awal ingatkan dia yang dia ada gi rombongan.. Kemain excited anak dara tu.. Almaklumkan first time gi ngan kengkawan selain mak pak dia ..


Tu nampak kakak tgh wat peace...








Kami tunggu kat situ sampailah bas tu bergerak.. Melambai2 adik2 nya kat kakak dia walaupun kakak dia tak nampak dah pun..Petang tu dalam kul 5 cikgu dia sms bagtau dah sampai dan boleh amik..



Monday, 21 October 2013

Habuan Untuk Kakak Dari Cik Ais

Semalam hari ahad dalam kul 3 lebih ke 4 gitu ais datang ngan apit .. Diorang ni adik ipar saya..Tinggal kat bukit jalil.. Kalo hari minggu memang ke mari la diorang..Masuk2 tengok ais jinjing KFC.. Wah! Tak cakap pun ada beli makanan diorang ni..Hehehe.. Rezeki2..

Beli KFC sempena kakak exam dapat result bagus kata cik ais..Hahaha..Mana diorang tau..Dapat je result kakak terus mama wassap kat family mama dan family ayah.. Siap mak mama kata, dalam diam2 farah tu boleh tahan gak ye dia..Hehehe..Alhamdulillah.







Result Exam Kakak

Kan ada mama bagitau yang kakak ada exam kan.

So bila ada exam mesti ada result kan.. Berdebar rasanya.. Hari2 tanya kakak bila nak dapat result..Sampai naik muak kakak nak menjawab.. So Jumaat lepas la segala keputusannya..

Tara.. Keputusan exam kakak..






Masa amik kakak tgh hari tu terus dia hulur kat mama..Mama pun teruja.. Belum sempat mama nak komplen terkejut yang Sains dapat 92% jer kakak dah cakap awal2..

Kakak : Mama sori sangat..kakak tak dapat 100 sains..sori ye mama..
mama diam je la dulu sebab tengah belek2..So dia ingat mama marah kot
Kakak : mama, kakak minta maaf ye..kakak tersilap yang serangga tu
Pastu mama pun jawab
Mama : Tahniah kakak. Mama dah bangga dengan keputusan kakak ni.. Pastu terus mama peluk dia..

Bagi saya keputusan dia dah cukup bagus.. Lagipun dia dah berusaha...Tak perlu nak marah2 sebab keputusan dah keluar pun..
 


Nak Sarapan Pun Dekat Dengan Mama

Sian Eya.. Yang lain2 pun kesian jugak.. Ye la diorang ni tak dibenarkan bawak makanan atau minuman dalam bilik. So lepas mandi hari ahad tu sementara ayah buat sarapan mama baring la jap.. Nampak Pqa disebalik pintu..Jengah2 mama.. Tanya kakak Pqa tu nape.. Kakak kata dia bawak air naik atas tapi takut nak masuk bilik.. Alahai.. Gitu sekali anak2 mama.. Bagitau Pqa masuklah mama tak marah.. Meh makan kat sini. Tapi jangan atas katil la.. Bila pqa masuk bawak air terus kakak ngan kembar turun.. Nak tau apa diorang buat.. Angkut air ngan roti naik atas..Hahaha..Tak apalah mama kasi can..Sian nak makan dekat ngan mama..Eya pun makan roti siap hulur kat mama..Hahaha..Tomei korang semua..







Kaki Bengkak - Klinik - MC

Mama dapat MC hari ni coz bengkak kaki x surut2.. Actually malam jumaat tu cam tergelincir skit masa nak turun tangga kat rumah ni..Tapi masa hari jumaat tu macam ok So gi la opis cam biasa. Masa petang nak balik tu eh nape la ibu jari ni cam sakit sangat.. Nak berjalan pun mcm sakit sangat..Mama tak adalah ngadu kat ayah pun sbb ingat tak kritikal pun.. Memang nak kene sekeh kot dah kritikal baru nak bagitau..Hahaha.. So pagi sabtu tu mcm ada bengkak skit tapi tak nampak sangat la.. Jalan pun hencut2 jer. Ayah offer nak urut tapi mama tak nak sbb sakit.. Pastu ayah kata bukan nak urut tempat sakit.. Takut sbb otot ke.. Sebab ada kes sebelum ni sakit tempat lain pastu urut tempat lain esokknya terus ok.. Eh korang jgn pikir lain plak pasal urut tempat lain ni..Hehehe...Ayah urut pun still tak ok.. Nak panggil orang berurut dah malam lagipun jauh yang urut mama bersalin dulu..Malas plak.. So ayah suh makan panadol jer.. Kakak, kembar dan Pqa risau je.. Sebab ayah kata kalau mama tak ok ayah nak bawak mama gi spital.. Hahaha..Sajer jer ayah tu menyakat anak..Lepas ayah kata gitu sibuk la yang sorang picit2 kepala la, tangan la..Alolo..Bukannya sakit pun situ nak oiiii.. Layan jer la..Bila mama nak bangun jalan ke bilik air ker, ke dapur ke ada la yang tukang pegang la..Kekonon jaga..Hahaha..Memang tomei la korang ni.. Terharu mama.

Ayah balut kaki mama guna petua traditional katanya.. Letak bawang putih.. busuknya nak muntah.. Tak lama pun pakai. Nak tido mama buka..Degil kan..Hahaha

 Korang tau dapat ubat apa.. Just panadol dan ubat sapu jer..

Tak apalah..Yang penting dapat MC..

p/s : Doakan kaki saya cepat sembuh ye.. X larat nak jalan lambat2..Semua keje tak leh nak buat...

Juadah Di Hari Raya Haji

Tahun ni raya haji kami kat kampung Tanjong Karang. So Isnin plak kami dapat cuti. Cadang memang nak balik lambat skit coz ada tempahan kek..So petang sabtu tu dalam kul 5 lebih baru gerak.. Gerak bukan terus lik kampung, menyinggah Shah Alam jap amik Nuyun ngan Huda dan Afiq.. Adik memang nak balik ngan kitaorang sbb Rokhim balik Isnin petang sbb isterinya keje lagi hari Isnin tu.. Redha je la..Hahaha.. Along plak turn johor tahun ni.. Suami huda hari Isnin keje lagi so huda nak balik ngan kitaorang la... Sampai Shah Alam dah nak masuk maghrib, so ayah kata lepaskan maghrib la sbb bawak budak2.. Tak elok jalan maghrib2.  Sampai huda lepak2 makan2..Pas siap2 terus gerak lik kampung.

Hari Ahad ada kenduri kahwin sepupu (anak pakde kat sg Yu). So berkampung la kami kat situ smpi dalam kul 3 lebih..

Hari Isnin  lepas zohor plak terus masak2 menu tuk raya.. 
Menu yang dimasak sambal goreng, daging kurma,  ayam masak merah, ayam palembang, sambal kacang.
Menu nasi beriani, acar mentah, sayur lodeh tu masak pagi selasa.. Ayah kul 5 pagi bangun  masak nasi beriani..Hahaha..
Lemang ngan ketupat pun ada.
Agar2 tu mama yang buat. Agar2 pandan ngan koko

 



Friday, 18 October 2013

Tidak Mengharapkan Balasan

Ni kakak yg dapat... Walaupun yang membantu mama dan ayah tapi rezeki berpihak pada anak... Apapun bersyukur walaupun tak pernah terlintas nak mengharapkan sebarang balasan. Walau niat di hati membantu dengan ikhlas tapi kalau orang dah nak bagi terima la kan.. Tangan yang memberi kan lebaik baik..Rezeki jangan ditolak.

Baju, Gelang, sepit rambut dan duit RM20 dalam sampul

Puncanya ialah ada sorang kawan kakak ni maknya tengah berpantang.. So dia minta tolong untuk amik anak dia kat tadika sama ngan kakak dan hantar balik rumah. Kebetulan taska tempat mama hantar kakak ni sama taman dengan rumah budak ni.. Tak apalah satu jalan pun.. Tup2 minggu lepas mak dia kol bgtau yang dia dah boleh drive.. So dia offer plak nak amik kakak tgh hari sampai hujung tahun ..Dia kata tak yah susah2 mama ngan ayah nak keluar opis tiap hari amik kakak kat tadika.. Terharu sangat offer dia tu..Tapi mama terpaksa tolak dengan cara baik.. Tapi kalau urgent ke baru mama akan minta tolong dia.. Sebab kami suami isteri memang ada peruntukan masa utk amik anak sekolah..Lagipun kakak memang tak nak la dia nak naik ngan orang lain ...Kecuali Cik Yati dan Mak Rin (isteri boss)..Cikgu dia pun ada offer nak hantar dia ke taska tgh hari sbb cikgu dia pun dok area taman tu jugak. Hahaha.. Kalau kakak tak cerewet memang senang la.. Tapi tak apalah selagi mama dan ayah mampu nak amik tgh hari In Sha Allah...


Tanduk Lembu di Kepalaku

Hahaha.. Ni adik ipar upload gambar abah mertua saya ni.. Memula tengok biasa jer.. Tetiba apasal cam pelik jer atas kepala tu.. Kus! Semangat..Macam tanduk lembu.. Isk! abah ni..wat terkejut orang jer.. Ni masa diorang korban raya ari tu la ni.. Kami tak balik Muar tahun ni.  Tahun ni turn Tanjong Karang..


Friday, 11 October 2013

Pqa Edisi Merajuk Lagi

Ni entah kali keberapa la edisi Pqa majuk ni.. Saje mama blogkan..Hahaha..Pastu kekadang saje bagi mama tengok gambar2 dia majuk.. 







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...