ARTIKEL TERBARU

Monday, 9 September 2013

Harap Sangat Along Dapat Terima Apa Yang Berlaku




Ye .. Memang itu harapan kami semua.. Hari jumaat tu pas settle kat hospital kajang, saya dan suami ikut diorang balik umah jap..Sambil2 buat air leh along bebel2 kat dapur... Seolah2 dia tak tau nak salahkan sapa perkara ni.. last2 saya jadi hangin dan saya sound la.. "Long, nana tu baru balik dr hospital.. Emosi dia lagi tak stabil. Ko jgn la mcm ni.. Cuba kuatkan semangat skit. Kalo ko cam ni camne ko nak bagi semangat kat nana.." (dlm nada geramm jugak la saya ckp tu.. Hehehe) Saya tau dia sedih tapi jgn la buat mcm tu.. Dia lelaki..Dia kene kuat..Pastu mcm keadaan dah tenang skit, wife dia mkn pun x lalu.. Saya suh berehat sbb saya nak masuk opis dah..

Sampai opis terus kol mak saya.. Diorang dah otw (Rokhim g amik kat kampung)...

Pas abis keje terus amik anak2 kat taska gerak ke umah along.Sebab semua berkumpul kat sana pas Isyak mak kata nak buat bacaan doa skit.. Dalam kete diorang dah excited nak tengok baby mak yong.. Alololo.. Kene la mama bagi penerangan panjang lebar sebelum sampai umah along... Dah pesan awal2, smpi umh pak long x payah tanya mana baby tau.. Baby pak long dah tak ada.. Mcm kakak dia paham, tapi kembar la..Dok sibuk tanya..

Sampai sana huda lom sampai..Kami memang dah pakat2 semua bawak la pape (maksudnya beli la sebelum ke rumah along) .. Saya plan bawak satey.. huda bawak kfc..yg dari kampung haruslah bawak mcm2..Hahaha..Kenyang2...

Selesai baca yassin tu nampak la along cm ok skit.. Abah watkan air penawar skit kat nana..Kami tak lama sangat pun sbb esk nak kene bangun awal.. Ada seminar kat KL.. Kul 6 lebih dah nak kene gerak sbb tak tau jalan..Actually nak cerita apa yang berlaku kat kakak ipar ni serba salah sebenarnya.. Kadang ada orang percaya perkara3 ghaib..Setengah orang kurang percaya.. Nantilah ye..Maaf kalau ada yang tertanya2.. Cewah!!!!!


2 comments: