ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 18 September 2013

Cuti 3 Hari...Sabtu, Ahad dan Isnin

Kan minggu lepas kan cuti sampai 3 hari.. Sabtu, Ahad dan Isnin.. Kemanakah kami sekeluarga? Cer teka? Jawapannya adalah dok umah sajor..Hahaha.. Cuti 3 hari adalah melepak di rumah sahaja.. Percaya tak? Haruslah percaya..Planning nak balik kampung Tanjong Karang. Tapi terpaksa cancel sbb road tax kete minta nyawa..Argh!!! Duit2 dimana ko duit..Turunlan dikau...Hehehehe..

Dan plan ingat hari cuti mama nak bangun lambat ye anak2..Namun apakan daya, bila hari cuti la korang sibuk nak bangun awal.. Hari sekolah bukan main liat mengejut.. Dush! Dush!.. So bila nak tidur semula memang tak boleh la.. 

Marilah kita memasak sarapan sebab dah lapar..

Menu sarapan hari sabtu.. Bebudak x suka letak sayur, so dengan malasnya mama pun x letak sayur sbb nnnt kene pilih2..


Menu sarapan hari ahad mama buat jemput2 tepung jer..  Gambar lupa nak snap..

Menu sarapan hari Isnin plak ayah buat donut.. Pun lupa nak snap..Dah melantak abis baru teringat..

Ni plak menu tgh hari hari Isnin


 Antara sup ayam, ayam msk lemak cili padi, kacang buncis dan ikan masin.. Last2 ikan masin gak yang sedap makan dengan nasi panas.. Ikan masin dari sarawak.. Sepupu ayah yang bagi..

Nampak tak kacang buncis tu mcm tak sama potongannya..hahaha..Yang potong serong2 tomei2 tu mama la yg buat,.. tapi yang potong tak tomei tu anak2 dara yang buat.. Hahaha..Tapi x apalah, nak menolong pun dah bersyukur..Inisiatif nak membantu di dapur.. Namapun anak dara kan..Sonang mak korang nanti..Amin!!!

 




1 comment:

  1. wahhh rajin masak-masak yer.. best kan cuti byk2 hari mcm ni. boleh rest ngn family lama2 sikit.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...