ARTIKEL TERBARU

Friday, 19 July 2013

Menu : Cendawan Goreng

Kakak adalah pemakan tegar cendawan.. Lagi2 kalau cendawan di goreng. Kalau balik kampung mesti nenek Tanjong dia goreng cendawan. Tau yang cucunya suka..Tapi mama tak pernah la nak buat kalau kat umah... Jadinya lepas balik dari kampung seminggu selepasnya kakak request nak makan cendawan goreng.. So gigih la ayahnya gi beli bahan2 nya...Dan kerja saya adalah menggoreng sahaja sebab dah ada pembantu cilik 3 orang.. Sonang skit keje eden ado anak daro ni..Hahaha

 Cuci dulu ek cendawan ni..Pastu mana yang besar2 tu saya carikkan bagi kecik2 skit..

 Kemudian celup kat telur

 Baru gaul dengan tepung (saya guna tepung goreng ayam adabi)
Jgn letak garam tau sbb tepung tu dah masin

 Ni bila dah gaul dengan tepung

Pastu goreng..Pastikan minyak banyak skit supaya gorengan nampak cantik

 Tara.... Siap sudah..Baru goreng dah abis baru goreng dah abis..Last2 kenyang bebudak ni makan cendawan jer tak nak makan nasi..

Inilah dia pembantu2 mama..




p/s : Kita sebagai ibu bapa sedaya upaya menyediakan apa sahaja kehendak anak2..Bila besar nanti adakah begitu dilakukannya pada kita.. Mudah2an..


3 comments:

  1. wahhh boleh try blk ni buat berbuka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..senang jer sue buatnya..makan panas2 pastu rangup..

      Delete
  2. sedapnye..lme m3h x buat cendawan grg..tgk entri ni terus rasa nk buat..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...