ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 18 June 2013

Majlis Besday Afiq Qayyum - Gotong Royong Hari Sabtu

Ari tu ada bagitau yang jumaat pas abis keje nak terus balik kampung saya, tanjong karang..

Sebabnya nak buat majlis besday anak adik saya Huda.. Besday yang ke 2 tahun.. Masa setahun tu buat kat umah dia kat shah alam.. Kali ni buat kat kampung.. So sampai malam tu dalam kul 9 lebih.. Sempat la dengar versus kat radio. Kan final masa tu.. Saya memang layan versus ni ..Hahaha..Siapakah kumpulan yg saya minat ..Tentu2 lah manifesto..Kuang!kuang!

Sajer balik malam tu jugak sbb kalau balik hari sabtu entah pukul bape baru sampai, pastu dengan karenah anak2 lagi, dengan panas terik dalam kete kang...Ngeri bila memikirkan..Hahaha..Jadinya moh la kita balik dulu...Amik naim dulu kat shah alam sbb huda balik esoknya sbb dia baru sampai dari singapore..Penat tentu2 la kan...

Sampai2 salam2 terus layan versus..Sengal tul..Ala family saya dan rokhim jer baru sampai..Lepak la kan sbb majlisnya hari ahad...

Pagi sabtu semua bangun awal.. Anak2 pun bangun awal sbb excited nak menolong...

SESI BUNGKUS-MEMBUNGKUS (Goodies)

 Ni semua baru bangun tido blum mandi lagi..


 Masukkan air kotak dan kerepek

 beg bewarna warni.. Barulah nampak ceria..


SESI KUPAS MENGKUPAS (utk masak)

Selepas siap bungkus2 untuk goodies buat plak acara kupas2 kentang.. Mama amik job kupas kentang sbb tak suka kupas bawang..Nanti pedih mata..Hahaha..Adik ipar (isteri rokhim) mata dia kebal so dia la kupas bawang..Kih!kih! *dasar kakak ipar suka ngelat. Time ni adik Eya tido so senang la mama nak tolong buat keje.



 Ini dia budak yang suka sangat menolong.. Kelepak kelepus dicampaknya kentang tu..Pastu dok belek2 kentang tu.. Pqa Pqa

 Rajin tak Chu ?


Oit Pqa.. Nak tolong ke nak main yang oiiii.. Larat ke Cha angkat tu..Hahaha

Masak2 semua kat luar.. Mama memang tak la nk keluar.. Tu adik saya yang bongsu punya job.. Keluarga saya ni terbalik skit, adik bongsu paling expert segalanya.. Masak sedap, kemas bersih, segala2 la.. Hahaha...

Banyak lagi sebenarnya kerja2 mcm cuci ayam, goreng2 semua.. Tapi hp tgh cas masa tu, kamera plak lupa bawak.. Banyak la gambar belakang tabir tak amik..


Ada sambungan lagi.. Tunggu!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...