ARTIKEL TERBARU

Monday, 24 June 2013

Kakak Tak Sekolah

Dari semalam memang dah tau sekolah kene tutup gara2 JEREBU (saje jer motip besarkan tulisan..kih kih) .. Tapi pagi tadi ayah still gosok baju tadika kakak dan ayah suh stanby baju ganti kalau2 tadika kene tutup gak.. Pastu mama cakaplah nnt mama kol cikgu dia la tuk confirmkan.. Sebab dah 3 4 kali tak ada sekolah nk inform2 kalo ada cuti2 ni..Salah satu contoh mcm ada aktiviti mewarna hari ahad pastu patutnya cikgu cakaplah hari isnin cuti..Ni selalu dah sampai depan pagar baru ada nampak notis tak pun ada sorang cikgu tunggu depan pagar inform kat sorang2 mak bapak yang sampai.. Sengal tul rasanya..Ok lupakan hal itu yang sudah berlalu.. Jadinya saya pun kol la cikgu dia pepagi tadi dalam kul 7 lebih.. Tak bagi kakak pakai baju tadika dulu.. Pas dah kol cikgu dia bagitau sekolah tutup hari ni, maybe esok pun tutup.. Kakak mengeluh la sbb dia kan suka banget gi tadika tu. Tak paham saya , budak kalo suh cuti kemain suka, dia dok susah ati..Last2 bagi baca mesej cikgu dia bagi yang kata tadika cuti.. Suh dia eja dan baca. Baru senyum.. Tapi nak jugak pakai stokin, kasut sekolah bagai gi taska.. Alahai kakak2.. Ayah dia kata ikutkan jer..Ye la..Mama turutkan jer la..

Masa nak hantar anak2 ke taska nampak la jerebu jugak tapi mcm tak bape nak teruk la.. Tak bagi budak2 ni bukak tingkap...Dalam kete dok sembang2 la ngan budak2 ni pasal jerebu ni.. Hehehe.. Jadi jurucakap tak bertauliah plak.. Tak apa demi anak2..At least diaorang tau la isu semasa kan... Hehehe.

No comments:

Post a Comment