Artikel Terkini

JJ : Pantai Pullman, Putrajaya - Surprise Untuk Anak-Anak


Ni cerita hari sabtu 2 minggu lepas.. Tak per2.. Lom berapa nak basi pun.. Masih leh dibuat entri.. Kih!kih!
Masa hari sebelumnya tu dalam hari khamis kot emel kat ayah ada tmpt baru kat putrajaya. Leh baca kat entri sini 

sebabnya baca kat blog nad la ni.. Dia bawak anak2nya Zakwan dan baby Nayli yg tomei2 bambam tu kat sini

So macam tertarik2 nafsu tu nak terjah tempat ni. Kebetulan plak masa hari jumaat tu nenek ngan paksu (mak ayah dan adik bongsu dia) datang Key El.. Tapi diorang lepak bukit jalil umah Awa (adik ipar yg bebudak ni panggil cik wawa)
So hari sabtu tu memang plan nk tido umah awa mlm tu.. Pagi sabtu tu gigih kemas2 umah pastu masak2 skit tuk makan lunch... Lebih bawak gi umah awa.. Sampai umah awa lepak2 jap tengok2 tv pastu dikala semua dah kebosanan ayah ajak jalan2.. Tapi dia tak nak cakap gi mana.. Kekonon nak surprise mama ngan anak2.. Eleh! Serprise la sangat.. Sebab saya mana suka serprise2 ni.. Nanti hati jadi tak karuan.. Cewah!!!
Keluar dalam kul 5 lebih nak dekat kul 6 gak la.. Tetiba kan.. Dia gi melencong ke putrajaya.. Pastu kan dia ............Eleh! Mama dah dok gelak2.. Ayah, mama tau kita nak gi mana ni? Hehehe
Bila mama dah gelak2 bebudak ni pun sibuk la.. Dok tanya2 nape2.. Kita nak gi mana ni mama...
pastu mama bongkarkan la sedikit rahsia.. Kita nak gi satu tempat baru khas untuk anak2 mama semua..
Surprise tau.. Janji dengar cakap ayah ngan mama tau..
Semua dok pakat angguk2.. Yo la tu..

Sampai akhirnya kami di sini.. Tq nad kongsi tempat best.. Tapi kami x bawak la bekalan cam nad sbb ayah nak survey tempat jer dulu .. Dan hasilnya In Sya Allah akan ke sini kali kedua.. Anak2 pun da sibuk nak gi air yang ada pasir tu mama.. Ok2 akan dipenuhi permintaan tersebut..Tunggu masa sesuai ek..

dimulakan dengan gambar adik Eya berjalan cam model


















Memang tak bawak baju tuk mandi sbb tak rancang kan nak gi sini.. Ayah sajer nak tgk tempat.. Masalahnya anak2 tahan ke tak mandi bila dah nampak air.. Agak2? Sape leh teka adakah diorang ni mandi atau just rendam2 kaki jer... Tunggu!!!



Comments

  1. sue yang duduk putrajaya dah nak masuk 13 tahun pon tak penah sampai sini lagi..bila nak datang ni

    ReplyDelete

Post a Comment

FOLLOWERS

ARKIB BLOG

Show more