ARTIKEL TERBARU

Monday, 13 May 2013

Ini Baru Adil

Semalam melayan kehendak anak2 di mcd bangi... Sampai sana dlm kul 6 lebih lepas hantar tempahan apam kat customer di petronas sek 3.. Pastu anak2 request nak gi playground.. Tapi mamanya plak request nak mkn.. Lapo..*Tengah hari tak masak just mkn nugget ngan fries jer.. Sebabnya ayah dah masak nasi lemak pagi tu.. So abiskan apa yg ada kang basi sayang plak..
Jadinya  untuk tidak mengecilkan hati kedua belah pihak iaitu mama ngan anak2 jadinya ayah gi la mcd.. Anak2 dapat main kami plak leh makan..Hahaha.. Good idea!.Cumanya permainannya ada satu jer. Jadilah just suka2 jer.. Minggu depan baru gi playground kat tasik cempaka tu..
Dapat port memang betul2 pintu masuk tmpt mainan ni so senang la nk tgk2kan anak... Lepas main sekejap datang minum, pastu sambung main pastu makan fries pastu main lagi..Sampai kul 7 lebih gak la. Dah nak maghrib..Ajak balik sbb nak singgah kedai beli kapur kasut kakak, kehabisan plak masa ayah nak kapur kasut kakak sebelum pagi tadi..











Sampai2 umah boleh nak main lagi bebudak ni.. Mamanya dah mula sakit kepala.. Main la korang, kang penat tido la ek.. Dalam kul 9 lebih semua dah terbungkang kecuali si kecik.. Main sensorang.. Mama ngan ayah tengok tv Bintang Mencari Bintang.. Yang si kecik ni main cawan la, kekonon tuang air pastu minum la.. Sambil tgk tv mata dok tengok keletah dia..Hahaha.





2 comments: