ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 30 April 2013

Kerana Doa Seorang Anak

Ini kes pagi tadi la ni..Cha tak nak keluar kete kat taska sbb x singgah blikan kuih karipap kat kedai yang dia suka..Kedai tu dekat dgn tadika kakak..So pas hantar kakak wajib singgah sbb nk beli karipap...Nak dijadikan citer kami terlewat dan kuih muih semua dah abis.. Kedai tu memang 8 lebih semua dah licin..Kat situ kuih 3 singgit..So Cha majuk la sampai taska...Tu yang tak nak keluar.. Ayah pujuk memang tak jalan la..So memang mama lah yang kene pujuk.. So tarik napas panjang2 kuatkan fizikal mental di pagi2 hari supaya banyakkan brsabar dengan karenah Cha..
Mama pun pujuk la dengan nada yang paling lembut.. Hahaha

Mama : Cha, jomlah turun..Mama ngan ayah lambat nnt sampai opis
Cha  : Tak nak.. Nak bli karipap.. Nape karipap x ada
Mama : kan mama dah ckp kalo nk bli karipap kita kne smpi pukul 7.45..Tadikan kita sampai 8.15..Jadinya smua kuih dah abis.. Cha nmpk kan tadi acik tu dah kmas2 semua
Angguk!Tapi stil majuk lagi
Mama : Petang nnt mama belikan pisang goreng boleh
Cha :tak nak
Mama : Eh baru mama teringat yg Cha ada minta belikan koko krunch kan ari tu
*terus muka ada senyum..Hahaha
Cha : Haah..Mama beli tau petang ni
Mama : Ye la..Tapi Cha kene la doakan mama supaya cek mama clear pastu baru leh dpt wit *cek projek x yakin clear ptg ni sbb baru masukkan smlm petang..Bajet hari khamis clear sbb esok cuti.. Gaji lambat nak dpt tu yg apa2 hrp duit projek..
Pastu Cha pun doalah.. *doa ikut mama la

Ya Allah Ya Tuhanku, clearkanlah duit mama ku petang ini supaya cha dpt beli koko krunch..Amin!!!

Barulah dia nak turun.. Tapi nak turun dr kete bukan nak jalan tapi kene dukung kat belakang bawak masuk sampai pintu taska.. Mcm tu la perangai anak2 yang kadang2 tak dijangka.. Kalo pagi2 dah wat perangai memang siap sedia jer la mama dengan beberapa trick..

Yang saya nak citer kan bukanlah pasal setiap kali diorang buat perangai saya gula2kan dgn habuan..Bukan tu maksud saya.. Bila baru td sy cek akaun syarikat kami, cek dah clear.. Terus saya rasa sebak..Allah perkenaan doa Cha sbb nak mkn koko krunch...Doa kanak2 yang umurnya 4 tahun .. Pastu terus kol ayah bagitau petang ni kene singgah kedai beli koko krunch juga ...Tak tau nak cakap camner..Rasa cam ... Budak2 kan jujur dan hati diorang memang ikhlas.. Alhamdulillah..



1 comment:

  1. alhamdulillah doa cha di makbulkan allah...suke sangat dengar

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...