ARTIKEL TERBARU

Monday, 25 March 2013

Bila Dapat Jumpa Sepupu

Ni tengah ramai kat umah.. Ada adik ipar ngan anak2 dia..Almaklumlah cuti sekolah.. Ada mak mertua sekali datang hari sabtu sebab nak jumpa cucu2nya.. Jarang memang kami dapat jumpa diorang ni..Jarang balik lagipun diorang.. Yang adik ipar ni dari jengka.. Just dia anak beranak kecik2 tapi suami tak ikut sekali.. Tapi respeklah sbb dia leh handle anak sensorang tanpa suami walaupun tengok dah cam raksasa ngan anak2 dia.. Hahaha.. Kalaulah saya memang tak mampu ler.. Baik dok umah senyap2.. Hehehe..
Tapi yelah maybe dia buhsan tahap gaban sbb dia dok ngan mertua dia kat pahang sana.. So time cuti sekolah ni baru dia leh jimba2 ngan adik beradik sini..Huhuhu..
Dan yang paling suka adalah kakak sbb dia dapat jumpa satu2nya sepupu pompuan dia.. Almaklumlah anak2 adik saya dua-dia lelaki.. Saya jer penyumbang cucu pompuan.. Jadinya xcited lebih bila tau sepupu dia nak datang sini..
Time ni lah sibuk nak kaler sama2, buat kene sekolah sama (mcm la ada keje sekolah budak tadika ni..layanjer la).. Sukati kakak la..Bila lagi pun nak jumpa diorang..
Tapi yang tak bestnya anak2 dia semua tak sihat.. Batuk2 dan selsema.. Risau gak kalo jangkit kat adik Eya.. Kami just pantau dia jer sbb pagi tadi ada batuk dan selsema sikit dan ada bunyi nafasnya.. Harap2 janganlah berpanjangan sbb risau kalau tetiba mcm hari tu.. Perkara tak disangka (kene masuk wad)..Kang tak pasal2 mama yang demam seminggu lagi..Hehehe..

Along (tua setahun dr kakak)
Abang (sebaya Pqa dan satu2 cucu hero sebelah suami)
Angah (budak kuat nangis sbb kene sakat ngan paklongnya.. sebaya kembar)

Korang ni jumpa setahun sekali pun lom tentu tu yg dok melalak jer takut.. Hehehe..

2 comments:

  1. Wah..hebatlah blh handle ank tanpa suami..kalau saya nk ke mana mst ada suami kalau x mau pengsan saya..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..samalah kita.. kemana2 mesti kene ada suami..

      Delete