ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 5 February 2013

Pilihan Warna Berdasarkan Hari


Hari ni korang pakai baju warna apa? Hehehe.. Saya hari ni pakai baju kurung purple pink.. Pastu tudung warna pink.. Pastu tadi buka facebook ada la baca ni..Isk! Kebetulan plak..Suke!suke! Pastu siap ada maksudnya lagi..hahaha. Tapi rasanya ini bukan pasal pakai baju ke apa kot..



 ISNIN-(Putih)
Maksudnya: Kesucian Rohani.

SELASA- (Merah Jambu/ Ungu)
Maksudnya: Kasih sayang/ Tumpuan.
RABU- (Biru)

Maksudnya: Perhubungan/ Komunikasi.
KHAMIS- (Kuning/ Oren)
Maksudnya: Pemikiran/ Tenaga.
JUMAAT- (Hijau)
Maksudnya: Keseimbangan
SABTU- (Merah/ Merah Hati)
Maksudnya: Keberanian/ Tuah/ Kemewahan.
AHAD -(Hitam)
Maksudnya: Gabungan/ Istirehat.

4 comments:

  1. Saya pakai oren... salah hari la pulak :p

    ReplyDelete
  2. Kak...
    Xdpt jugak ke...?
    Uwaaaaa sedeynya!!!!
    Fm kemboja tuuuu huhuhuhu...
    =/
    Xtau nak kata apa dh pasal posmen ni
    Nak marah2 pun x guna
    Sobs sobs
    Apapun, saya mintak maaf kat akak... =/

    ReplyDelete
  3. Ratu Hatiku:
    Hehehe.. salah plak ye..

    Nad MamaZN:
    Ye nad..rasa sedih dihati sesangat ni..tp nk wat camner..tiada rezeki kot ..Insyaallah nnt join GA yg nad buat lagi..hehehe

    ReplyDelete
  4. ada betulnya masksud warna tu. lg2 hari jumaat kaler hijau tu mmg sinonim kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...