Artikel Terkini

Maaf !!!! Sering Terlupa Pada Tarikh Yang Penting

Semalam 31/01 adalah besday kakak... Tapi mama terlupa (mama ni susah skit nk ingat tarikh2 penting walaupun telah diingatkan sebelumnya..hahaha. tak romantik kan!!!)..
Dan bila mama teringat yang semalam adalah besday kakak bila mama nak gi hantar sebutharga ke UNITEN kul 11 pagi gitu.. Terus kol bilik ayah.. Buat luahan perasaan.. Tetiba salahkan ayah sebab tak remind mama perkara ni.. Mama ni dah banyak urat2 yang terputus, so ayah kene la main peranan ingatkan mama tarikh2 penting gini..Hahaha..Sengal salah sendiri tapi tetap nak libatkan orang lain..
So mama gi amik kakak sekali kat tadika kul 12 tu sbb malas nak patah balik opis pastu keluar balik.. Panas ooo tetengah hari buta ni..
Sampai kat tadika semua budak tak keluar lagi.. So mama lepak la dalam kete jap dapat plak port tepi pokok tak panas, angin plak sepoi2 tak berbahasa...
Bila tengok bebudak lain dah keluar mama pun jemput la kakak depan pintu pagar.. Bila dah masuk kete mama pun wish la kat kakak.
Dia ngan muka terkejut + excited
"hari ni besday to u kakak ye mama"
"Haah", mama jawab gitu.
Pastu mama pun ada la bagi tazkirah skit kat dia (tazkirah la sangat)..Huhuhu..
Sebaik dia tak request nak kek ke apa ker..
Tapi x beli kek pun petang semalam sbb balik lewat sesangat.. Lagipun masa bercuti kat Melaka sabtu lepas pun dah potong kek ngan neneknya sbb sama bulan 1. Masa besday Pqa pun dah potong kek sesama.
Tak apalah kakak, nnt mama ada rezeki lebih kita celebrate besday kakak ye..Jgn sedih tau..
Bulan 2 ni plak 21/02 besday adik Eya plak..

Comments

Post a Comment

FOLLOWERS