ARTIKEL TERBARU

Thursday, 21 February 2013

JJ : Naik Beca Berhias Dan Balik - Part7

Wei! Banyaknya part..Ok..Ok..Ni last part ek.. Saya satukan jer citer yang hari kedua tu.
Masa hari Ahadnya tu pakat semua bangun lambat.. Hehehe. Tapi Along, Abah dan Naim saya suh keluar gi beli sarapan roti canai dan nasi lemak..Saya ngan adik sediakan air dan apa2 yg patut.. Huda uruskan budak2.. Ayah plak panas2kan lauk2 yg lebihan malam tadi ..
Lepas sarapan pun dok lengah2 lagi..Kul 12 lebih baru keluar..hehehe

Kami diturunkan di satu tempat yang tidak diketahui sementara menunggu bapak2 parking. Tapi non hado parking. Sementara menunggu moh ler kita gediks2..

Masa ni ada motor2 besor lalu..



Muka bangun tido


Pqa pun moody lg sbb baru bangun gak.. Nasib ada ucu tukang ceriakan dia

Baru OK


Budak yg ceria-Chu

Cha tido gak..Masam sebab selipar tetinggal kat kete paklong

 So gi ler cari parking kat Manara Tamingsari.. Setelah berpusing2 byk kali sampai saya dah bengang la kepenatan sebab tak ada parking *mcm la ko yg drive kepenatan.Poyos
Sampailah saya kata kat anak2.. Kakak, Cha Chu doakanlah ayah cepat dapat parking.. Sian mama penat ni..Pastu anak2 pun doalah.. 
Ya Allah Ya Tuhanku, dapatkanlah ayah supaya dapat cepat parking.. Amin!! * doa yg simple tapi mujarab..Hahaha
Lepas jer budak2 ni abis doa nampak la kete depan ni nak keluar.. Ya Allah, doa anak2 kecil diperkenankan masa itu juga.. Alhamdulillah..Bukan satu kete yg nak keluar tapi 2 sekali..
Terus rasa bersyukur sesangat.Penat oooo walau dok dlm kete..













Pas parking terus gi makan dulu pepehal..Lapo wei..Pastu baru naik beca. Mama ngan ayah tak naik sebab malas la.Kitaorang gi beli belah kat dalam bangunan ni jer...Chu ngan kakak mulanya tak nak naik, so bila beca dah gerak baru sibuk nak ikut.. Eeee.. Korang ni..Ajaklah masuk beli FM...Diorang tukang pilihkan..















Pas dah puas naik beca, beli belah moh ler kita balik kepangkal jalan.. Saya kene hantar mak abah balik kampung semula sebab Huda dah amikkan.. Kene la tolak ansur skit bab hantar amik ni..Tapi saya ada plan lain.Hehehe..
Masa nak gerak balik tu saya kol Rokhim.. Cakap nak datang umah bawak mak ngan abah..Lagipun kata anak dia pun tak sihat.. So saje bawak mak abah jumpa cucu..
Dia suh makan mlm kat umh dia sekali.. Wah! Bagus2.Suka akak..
Actually tak bgtahu pun kat mak abah yg nak gi umah rokhim.. Sesajer nak surprise kan diorang. Hehehe.
Pas lepak2 dan makan2 kami pun berangkat la sebab nak singgah ke Darussyifa' jap sebelum balik ke Tanjong Karang...Huargh!!! Ngantuksnya.. Sian ayah penat drive seharian.. Orang nak ganti tak nak.. Sayang isteri ler katakan..Wakakaka

Habislah cuti2 kami ke Melaka.. Walaupun tak banyak tempat kami pergi tap menyeronokkan. Actually kami pergi tempat2 yg mak abah request jer. Tak nak bagi diorang penat sangat pun..
Insyaallah ada planning nak gi Penang plak dlm bulan 6. In Sya Allah jika ada rezeki lebih leh jer kami join.


No comments:

Post a Comment