ARTIKEL TERBARU

Thursday, 21 February 2013

JJ : Zoo Melaka - Part4

Lepas makan dan merehatkan diri , kami keluar semula dalam kul 2 lebih.. Anak2 pun semua dah mandi dan tukar baju so segar skit la diorang.. Destinasi seterusnya adalah ke Zoo Melaka. Mulanya nak ke Taman Buaya tapi tak nak la..Sebab tak banyak haiwan *sebenarnya saya dah gi tu yg malas..hehehe
Kami semua tunggu kat tempat beli tiket dan beli tiket dulu sementara menunggu yang bapak2 parking kete..
Bila semua dah berkumpul pakat2 la nak naik train jer.*dasar malas nak jalan..penat tu nak jalan walaupun tak puas sangat.. 
Erm.. Memang la tak puas sangat naik train sebab dapat tengok dari jauh..Pastu train tu bukan nak berenti setiap haiwan.Walaupun dia bawak slow tapi ok la.Dari nak jalan idakler kan..hehehe
Masa tgh beratur tunggu turn nak naik train ada 2 mamat ni dok potong Q.. Hoi! Bangang tul korang ek.. Kami yg ada anak kecik ni dok beratur dari tadi.. Ko suka suki jer nak potong Q. Along saya apalagi dok bengang la..Leh jadi bertumbuk gak tu kalo tak halang dia. Yang paling bengang sebengang2nya adalah pihak pengurusan tak leh wat pape..Yg jaga plak pompuan masa tu..Alahai..Kami dok sibuk sabarkan along sbb kenangkan bini dia tu ngandung,bykkan sabar ok.Tak nak lah marah2, kita nak hepi datang sini. Adatlah terjadi perkara2 yang tak best tu. Saje nak sedapkan hati walau dlm hati nyumpah2 gak..
So bila sampai train lagi satu along saya jadi la bodyguard tak berbayo.. Pas dia tengok semua family dah duduk barulah dia lega.heheh.. Tabik la ko long..Camtu la anak sulung..Wakaka



 Budak2 ni dok sibuk main masuk keluar pagar ni jer..Buhsan la tu nunggu train tak sampai2 lagi














 






Masa time gajah ni train ni berenti..Masa tu la bunyi gajah tu kuat sangat..Ngeri woo!! Tetiba mengamuk pastu meluru kat kami..

Pastu masa dala kete tak abis2 la budak2 ni dok citer pasal haiwan2 ni..Tapi paling suka citer pasal gajah ni la.Sebab haiwan lain tak menunjukkan taringnya kecuali gajah ni.Hahaha



No comments:

Post a Comment