ARTIKEL TERBARU

Thursday, 21 February 2013

Melaka Part 4-Homestay Azza ,Ayer Keroh, Melaka

Pas abis melawat kawasan di Taman Mini Malaysia tu, haruslah semua ngades2 ngadu lapo2 kat mak.. Sebabnya mak yang masak haruslah sedapkan..Huhuhu
So gerak la cari tempat rekreasi untuk makan.. Kekonon nak gi Taman Rekreasi tapi leh tak jumpa.. Dan kekonon follow kete along,padahal dia pun tak tau..Ko memang sengal tau long!
Tetiba along masuk kawasan perumahan Taman Tasik Utama.. Tetiba ayah kata eh! ni kawasan homestay kita ni sayang. Pastu ayah suh mama kol owner tu cakap nak masuk awal leh tak..
Mama pun kol la.. Alhamdulillah..Dipermudahkan untuk memberi kesenangan dan keselesaan kepada ibu bapa dan anak2 yang kecil..
Suh 2 kete lagi follow kete kami.. Senang jer nak cari umahnya pun.. Abah ngan mak pun sonok la sebab dapat rehat jap,mandi2, semayang..So set dalam kul 2 lebih kita gerak balik untuk ke destinasi seterusnya..
Baik pengerusi....

Bila masuk dalam umah tu..Semua kata OK.. Ye la, saya yang cari haruslah saya cuak kan.. Janji dapat beri keselesaan..Sebab tu saya kureng skit kalo gi jenjalan ni nak bawak selain family sendiri.. Kalo ngan family sendiri dah paham karenah masing2 dan no hal punya..
 Bilik pertama ..Mak, abah, adik dan naim *tp naim sukati jer dok mana2

 Bilik kedua.. Kami anak beranak kat sini.. Tapi masa malam saya ngan adik Eya jer yang tido sini..Ayah dan anak2 lain tido depan TV bentang toto

 Bilik ketiga.. Untuk Along ngan Huda..

 Toilet

 Ruang tamu

 Meja makan dan meja kecik tu kami letakkan makanan

 Ruang dapur . Memang tak ada nak masak2 la..Kami x plan pun nak masak2 so tak kisah la.. Just nak panas2kan lauk ada la peralatannya kat dalam kabinet tu..

 Ada mesin basuh ko! Hehehe..

So far bagi kami ok la.. Tak mahal pun walaupun cuti umum. Memang saya cari yang bawah RM250.
Harga homestay ni : RM180 *harga tetap sama walau cuti umum
Deposit : RM50
No tel : En. Zam Zam 013-3377860 / 019-6657860
Alamat : Taman Tasik Utama,Ayer Keroh, Melaka

2 comments:

  1. Wah,bilenye mamafarah bercuti kt melaka ni..homestay tu da dkt ngan umah saya..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ye ker..umh tu kat jalan tu30. bercuti masa 26 dan 27 jan lpas..

      Delete