ARTIKEL TERBARU

Thursday, 21 February 2013

JJ : Melaka Part 1-Perancangan,Pelaksanaan dan Taman Mini Malaysia

Amboi, kemain panjang tajuknya.. Jelajah ke Melaka plak kali ni..Jelajah ler sangat..Tak ler semua tempat pegi pun.. Beberapa tempat jer mengikut permintaan mak ngan abah.Hehehhe..Ok la saya citer..
Masa bulan 11 ke bulan 12 tahun lepas mak ada citer la kat anak2nya yang diorang teringin nak gi melaka sebab nak naik bot.. Yang saya dok blur bila mak cakap gitu sebabnya saya tak tau pun kat Melaka ada naik bot..Wakakaka.. Sian tul la aku ni..
So saya pun suh la Huda war kertas kerja (ye la dia kan s/u SJ Family..Haruslah dia dipertanggungjawabkan..Hehehe)
Bila huda emel kat saya, saya pun check la..Ada yang saya reject dan ada yang saya proceed..
Dan akhirnya tarikh yang dipilih adalah 26 hingga 27 januari 2013..Pilih sampai hari Ahad sebab Isnin tu Cuti Thaipusam..Mulanya mak ngan abah kata nak balik hari. Pastu saya tak setuju sebab pergi satu hari nak gi maner jer.. Ngan penat lagi..Pastu nak naik bot waktu malam la baru nampak cantik..So semua setuju la menurut perintah apa yang dicadangkan oleh Pengerusi yang garang ni..Hehehe
Huda kene balik Tanjong Karang jumaat tu sebab dia kene bawak mak,abah ngan adik.. Sebab diorang masak2 untuk makan lunch.
Along plak kene amik Naim kat Shah Alam sebab kete Huda penuh
Dan saya biasanya ngelat la dari umah jer dengan alasan kuat saya iaitu anak2 dan masak spagetti..Hahaha..
So ding dong jumpa semua kat hentian seremban. Sedih sebab Rokhim tak dapat join coz Alza dia problem.. Tak per la ye nanti trip ke Penang harap dpt lah ikut..
Bila dah jumpa semua kat hentian seremban so geraklah.. Gerak 3 kete je..  
Sebelum gerak tu adik masuk kete kami dgn alasan nak jaga budak2 ni.. Hek eleh, baiknya ko dik..Ke ko kene buli ngan Afiq kat kete sana..
Tempat pertama yang kami terjah adalah Taman Mini Malaysia.. Lamanya saya tak datang sini.. Banyak dah berubah..Layan tengok gambo jer la ye..

Masa sampai haruslah bergambo dulu.. Panas gak masa ni.. Ingat payung tu nak pakai tuk adik Eya sebab dia tak nak pakai topi, tapi dah jadi milik kakak..Redha jer la


 Dok landing jap..





 Anak buah kesayangan.. Muah!Geram tul ngan perangai ngades dia tu

Patut gambo ni atas sekali..Hehehe
Harga masuk Taman Mini Malaysia:
Dewasa : RM10
Kanak2 : RM5
Pelajar : RM8 (Kene ada pass pelajar)



Afiq tumpang gambo ngan Pakyong dan Makyong dan bakal baby

Cukup kami gambo satu family




 Ni dok kerumum pak yong sebab ada jajan





Citer seterusnya saya sambung kat Melaka Part 2 ye.. Kan jenuh plak sapa yang baca ni kan..*ada ker yg nk baca blog i ni..huhuhu


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...