ARTIKEL TERBARU

Thursday, 21 February 2013

Bersalinkan Farah Nor Shaziyah

Malam tadi perut dah rasa sakit dah.. Dah ada tanda2 nak bersalin.. Tapi tunggu dulu la sebab dah malam dah pukul 11 lebih. Budak2 ni pun dah tido... Malas plak nak gi spital memalam.. 
Dok ulang alik ke toilet cam rasa nak berak jer.. Dah rasa x leh nak tido ngan nyenyak dah. 
Ayah dah ajak gi spital, tapi mama kata esok pagi jer la. So pagi 21/02/2012 mama ke spital serdang... Memang dari anak first bersalin kat situ.. Cuma checkup jer kat Klinik An-Nur..
So pepagi mandi siap2, hantar budak2 ni gi nursery pastu berangkat gi spital.. Pepehal gi sarapan dulu ek walaupun menahan sakit..Hehehe..
Anak ke lima kot,relax la..*ayat menyedapkan hati dan minda..wakaka
So sampai spital register bagai ... Cakap sakit perut..
pastu doktor cek bukaan dah 2 cm..
Hehehe.. Dah buka rupanya..
pastu doktor suh balik sebab baru buka 2cm
What! saya bukan anak pertama la doktor, dah anak kelima..Dah ada laluan..Takkan kene balik..watnya bersalin kat kete doktor nak tanggung..Doktor tu kata baru 2cm..
geram plak aku ngan doktor ni.. Rupanya tu doktor pelatih..patutlah terkial2 nak menyeluk..dush!dush!
Tetiba datang nurse senior cakap kat saya, akak jgn balik dulu, akak duduk kat kerusi ni dulu ye..
Orait..Nasib ada yg memahami
Sampai satu masa saya rasa tak tahan sangat, nurse yg senior suh sy baring atas katil.. Doktor lain plak yg seluk cek bukaan.. 
Dah bukak 7cm kelam kabut korang..Pastu bebel la kat doktor tu yg doktor satu lagi suh sy balik tadi..
Pastu dia gelak dan panggil doktor tadi..Ntah apa la diorang borak terus hantar saya ke labour room..
Dan bermulalah sesi bersalinkan Farah Nor Shaziyah pada 21/02/2012 jam 1 petang...
Alhamdulillah semuanya dipermudahkan.. 2 kali teran jer.. Pengalaman yang tak mungkn dilupakan walau bersalin anak ke berapa pun...


SELAMAT HARI LAHIR 
FARAH NOR SHAZIYAH MOHD FADLI
21/02/2012 - 21/02/2013

* baru tadi gi checkup dan kene cucuk setahun.. Nasib la yg check tadi sepupu suami, so tak la bising sangat sbb berat eya tak naik sangat..Last2 dia kata ni ikut genetik nenek ke apa ni..kecik jer.hahaha




5 comments:

  1. Selamat hari lahir farah!
    Baca pengalaman ni Mcm mudah je.Alhamdulillah :)
    Saya nak hadapi buat Kali 3 tak lama lg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Pengalaman yang ke5 ini yang paling dimudahkan Allah SWT..
      Mudah2an dipermudahkan kelahiran yang ke3 ini.. In Sya Allah..

      Delete
  2. Selamat hari lahir farah. Semoga menjadi anak yang solehah berjaya di dunia & akhirat ya... :D

    ReplyDelete
  3. yup betul tu pengalaman bersalin adalah pengalaman yg x mungkin dpt dilupakan w/pun anak yg keberapa, perasaan debarnye sabar je setiap anak kan..

    ReplyDelete
  4. happy birthday sayang...moga jadi anak yang solehah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...