ARTIKEL TERBARU

Thursday, 17 January 2013

Jemputan Ke Majlis Cukur Jambul Anak Ke-2 Blogger

Hari Ahad lepas 13 Jan saya dapat jemputan ke
Majlis Cukur Jambul Dania Maisarah.. 
Dania Maisarah ni anak kepada Uyun a.k.a CuteMum..
Majlis start kul 11 pagi tak silap.. Tapi plan nak kluar dalam kul 12 lebih la..Sebabnya nak tunggu adik Eya bangun tido dulu. Kang kalo tak cukup tido meragam plak kat majlis orang.. Sian plak..
Nak tunggu hujan reda pun iye jugak.. Hujan dari pagi pun.. Pastu bangun lambat semua, biasalah kalo hari cuti esoknya saya bagi peluang la budak2 ni tido lambat.. So kalo dah tido lambat bangun pun lewat skit dari biasa.. Hehehe.. Ayah ngan mamanya pun sama.. Bungkang lagi..
Pastu pakat dalam kul 9 lebih semua bangun.. 
Tetiba rasa cam lapar plak.. Nak tunggu makan kat kenduri kang macam tak leh tahan jer. So pepehal baik makan dulu siap2 kat umah..
So menu sarapan pagi hari ahad tu adalah maggi goreng ...
Buat 2 versi .. Versi pertama untuk ayahmama sebab pedas skit
Versi kedua untuk anak2 sebab tak pedas..
Alhamdulillah banyak diorang makan ...*tu yg masa kat kenduri diorang tak mkn nasi.. Dah kenyang katanya..tu yang dok pulun tembikai jor..Hantu tembikai semuanya..

Ok stop mukaddimah..Panjang bebenor nak buat apa.. 
Tapi biasalah mana nak citer panjang lebar.. Gambar jer yang menceritakan segalanya..Hahaha..


 Sebelum pergi haruslah amik gambo mana yang dan jer.. Kamera biasalah kakak yg pegang 

Bila la rambut adik Eya ni nak lebat

Sibuk je kakak tu interframe gak


Time ni mama tengah makan.. So ayah jaga anak2 jap

Pqa tgh majuk time ni. Dia nak apa ntah..Mama tak bagi pastu terus majuk..Tgh memujuk la ni..Dia leh wat muka tembam plak

Pastu bila mama cakap nak amik gambo Pqa majuk la.. Terus senyum gitu..
BERJUMPA DENGAN BEBERAPA BLOGGER

Blogger Pertama : Blogger ni namanya Sue.. First time jumpa ni.. Kelu lidah tak terkata sebab cun siut..





Blogger Ke-2 : Blogger ni namanya Nad. Ni pun pertama kali bertentang mata.. Memang tiap2 hari baca blog Nad ni.. Blog dia best sangat..Seronok baca sampaikan tunggu2 n3 dia.. Lagi2 kalo citer pasal baby Nayli yang tomei2 sangat..Tapi masa jumpa baby Nayli tak nak senyum pun..Harap lepas ni leh la berborak panjang ye Nad kalo jumpa lagi..



Blogger Yang Ke-3 : Eija a.k.a Sweetmama...Eija ni kakak ipar Uyun.. Haruslah ada kat situ kan..Hehehe.. Eija ni dah beberapa kali saya jumpa..Terima kasih banyak ye Eija bagi saya FM...



Blogger Ke-4 : Blogger ni semua kenal kan.. Hehehe.. Ni la tuan rumahnya.. Uyun a.k.a. Cutemum..



Terima kasih kerana menjemput kami sekeluarga. Rasa seronok dapat jumpa kawan2 alam maya.. Ye la memang tak pernah kenal langsung sebelum ni kan. Tak apalah ye..

Jika ada sumur diladang, boleh kita menuai padi, 
Jika ada umur yang panjang, pasti kita bersua kembali.. 
Cewah!!!..

Dan akhirnya inilah dia goodies yang dapat dari Majlis Dania Maisarah.



3 comments:

  1. sama2,dpt berjumpa tp x berkesempatan pun nak borak2 dgn k.norr, apepun mmg srnok dpt jumpa kawan2 blogger, drpd kawan blogger boleh dpt terus berkawan mcm kawan baik kan...

    ReplyDelete
  2. Hehe...saya lgi la segan kak..
    Tp sya tahannn jek, kehkehkeh

    Apa2pun, tq kak sudi berkawan =)

    ReplyDelete
  3. eija:
    tu la pasal kan eija..x per la..ada rezeki kita jumpa lagi dan leh borak2

    Nad:
    hehehe, penyegan ye nad ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...