ARTIKEL TERBARU

Friday, 25 January 2013

Aktiviti dan Tempat Baru Untuk Riadah Anak2

Ni citer sabtu yang lepas..hahaha..Perap citer sabtu lepas esok dah sabtu balik baru nak citer..
Sabtu lepas opis saya ada wat aktiviti sukan la..Ala just main badminton dan pingpong jor..Kat sek.15 kat area Niosh.. Kat stadium..Hahaha..Tau ker?
So saya plan nak bawak kakak dan kembar sahaja ke aktiviti ni.. Pqa dan adik Eya saya hantar ke nurseri. Lagipun kecik lagi..Hehehe..
Sampai2 semua dah sampai..Bos pun dah sampai.. Diorang dah start main, ala bukan main lawan betul2 pun, just main nak kuarkan peluh jer..
Orang sibuk kuarkan peluh mama dok sibuk melantak nasi lemak ngan kakak dan kembar.. Bos ada sediakan roti tuk sarapan..Tapi ayah dah belikan nasi lemak, sayang plak kalo basi kang.
So lepas dah makan, relax2 jap,jalan2 jap, baru la mama main badminton.. Memula lawan ngan isteri bos, pastu lawan ngan sorang staff, pastu baru lawan ayah..Pastu menghilangkan diri bersama anak2 keluar dari bangunan tu sebab nak gi kat trek..
Seronok tengok anak2 berlari..So kami lari la satu pusingan.. Biasalah bebudak excited berlari, mana reti penat..Jenuh mamanya nak mengejor..Bila saya berjalan kene marah plak suh lari..Aduhai,berat rasa badan nak lari2 ni.Adakah faktor umur? Sendiri paham la ye.
Pastu ajaklah kakak dan kembar masuk sbb dah nak balik.. Masuk2 rupanya ayah dok cari mama sebab nak ajak main ping pong.. Hahaha.. Suka goda2 ajak main sesama..Huhuhu
Dah nak balik dah pun masa tu..Cakap kat ayah lainkali la..Lagipun bebudak ni lagi suka main kat trek tu dr kene dok dlm bangunan ni..
Ni siap pau mama air yg dlm mesin ni..Gigih mencari duit syiling dalam purse.. Rupanya leh terima duit kertas. Sengal! Bukannya nak tengok2 dulu.. Dapatlah sorang satu..Mamanya dapat rasa skit jer.. Ayahnya dapat pandang jer..Hehe..
Masa dalam kete cakap kat ayah, pas ni ada port baru plak leh bawak bebudak ni.. Asyik gi playground jer..Buhsan gak diorang.. So tempat ni tempat baru mama akan bawak anak2 mama ye..

* dah pegi dah pun bawak diorang sekali lagi..Lepas hantar tempahan apam dan kek kat customer, terus ayah bawak gi sini..Nasib tak panas sangat masa tu...Sibuk la kakak dan kembar dok citer kat Pqa yg diorang dah pernah datang sini.. Angguk2 si Pqanya..Kekonon paham la tu..

Gambar bebudak ni jer saya snap..Gambar2 staff lain malas la nak masukkan...Hehehe

Pilihan masing2 ikut selera tekak

Chu-Mangga, Kakak-cincau dan Cha-anggur


ni dok sibuk nak rasa air orang lain la ni


cha praktis nak main..Pandai ke Cha? Dah sibuk suh mama belikan badminton ..Dia tak pandai sebut reket..



1 comment:

  1. beshnye main badminton, mesti bdk2 tu srnok dpt ikut mama n papa nye main badminton kan..,comel je sedondon..

    eija thn ni terpaksa tangguh dulu aktiviti main badminton sbb amik anak2 sekolah pastu terus balik, dulu setiap ari rabu eija mmg main badminton dgn opismate pastu kul 7mlm mr papa jemput blk..,tp nnti kalau kereta dah ok igt nak main badminton gak tp bawa anak2 sekali la..hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...