ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 25 December 2013

WW : Ayah Punya Kerja


Sian awak Eya.. Ni pas mandi ngan ayah tengok keluar bilik air dah rupa gaya cam ni.. Yang kakak2 pun sibuk la kekonon macam cantik je macam comel jer...
 

Selamat Hari Krismas 2013


SELAMAT HARI KRISMAS / HARI NATAL


p/s: Bila cuti tgh2 camni memang dok umah la gayanya.. Tak ada plan apa2 pun..

Monday, 23 December 2013

Dugaan Bila Anak2 Dan Mak Kat Kampung Demam Serentak

Salam Semua! Baru rasa nak menulis... 

Inilah dugaan akhir tahun namanya..Hehehe.. Sebabnya hari Rabu lepas saya EL sbb jaga Pqa demam.. Pqa start demam dulu...

Hari Khamis plak ayah EL sbb Chu plak yang demam.. Pagi Khamis tu dah cakap ngan Pqa x yah gi taska sbb mcm x ok lagi.. Tapi dia nak gi juga sbb dia kata Pqa dah tak demam.. Pastu dalam kul 1 lebih gitu cikgu dia wassap Pqa nangis2 sakit perut dan badannnya panas balik.. Terus keluar opis gi taska amik Pqa bawak balik umah (sbb ayah ada kat umah jaga Chu).. Sampai umah tengok Chu tengah tido.. Ayah bagitau Chu tak nak makan langsung.. Tanya nak makan apa2 ke dia geleng je..Memang x larat bebebor gayanya.. Saya gi opis semula dalam kul 2 lebih gak la sbb memujuk dia makan ubat dulu.. 

Pastu dapat tau pun mak kat kampung pun demam.. Terasa gak sebenarnya sbb Chu ngan nenek ni cam ada connection skit..Hahaha.. Cucu spesel dia ni..Bila tau Chu tak sihat terus nenek nangis2 sbb tak dapat nak datang..Ye la diri sendiri tak sihat... Pastu pujuk2 bagitau la jangan risau, In Sha Allah tak ada apa2.. Yang penting mak pun jaga diri, makan ubat.. Apa2 hal bagitau.. Rasa sedih gak sbb tak dapat nak tengok.. Tapi dapat telefon jadilah..Kalau bebudak ni dah ok rasa kene lik kampung jugak sebelum bukak sekolah..

Dan yang paling dugaan sekali adalah hari Jumaat yang indah.. 4 anak sekali tak sihat. Ayah ngan mama dua2 EL..Mana larat ooo nak handle 4 orang yang tak sihat ngan ragam masing2...Yang tak sihat Cha, Chu, Pqa dan Eya.. Macam Cha,Chu ngan Pqa cirit birit.. Eya plak demam panas.. Kakak sorang je masih ok.. Dan terdetik dalam hati kalau kakak nak demam pun tunggulah adik2 semua dah ok..

Dalam kul 1 lebih tu ayah nak gi masjid semayang jumaat pastu nak gi opis jap amik laptop, tu pun pqa bila bangun terus melalak.. Nak ayah! Nak ayah!.. Kol kan ayah biar dia dengar suara anak kesayangan bambam dia tu..Dugaan dan menguji kesabaran betul la..

Dan akhirnya kakak pun start demam jugak hari sabtu malam.. Dia kata pening kepala.. Mama suh dia baring berehat.. Dan badannya dah start panas.. Mama cepat2 telan panadol sbb cam dah rasa2 nak tumbang jugak.. Jaga orang tak sihat ni kita pun rasa cam tak sihat gak..

Nasib la kakak demam hari cuti dan adik2 pun semua dah sihat..So tumpu kat kakak sorang la hari cuti tu.. Sebabnya kakak ni kalo dia tak sihat ragam dia lagi tinggi dari adik2..Nak wat camne kan ragam anak lain2..Redha je la..

Pagi tadi nampak semua anak2 dah ok. Bangun semua ceria.. Alhamdulillah..Jangan demam2 lagi ye.Bak kata atuk kat kampung Demam Hujung Tahun.. Hehehe..

Thursday, 12 December 2013

Resepi : Bubur Cha Cha

Hari selasa ari tu ada gebang2 konon nak buat bubur Cacar/ Cha Cha..



Entahlah mana satu nama yang betul.. X apalah janji bubur tu sedap..


Buat pun lepas lunch ..Tapi lunch di waktu petang..Kul 4 baru makan tgh hari..Kih! Kih!.. So lepas dah kemas2 dapur lepas makan tu baru la membuat persiapan nak buat bubur ni..

Anak2 tak nyabor nak makan.. Padahal baru je makan nasi... Tak apalah.. Buat pun tuk korang jugak... So lepas lik keje hari selasa tu ayah singgah kedai jap sebab nak beli pisang tuk buat cenkodok pisang buat sarapan hari rabu..Kan cuti kan selangor  (ini kes beli kuih cenkodok pisang keras mcm leh baling kat dinding..Hahaha.. Nanti la cerita)

Jadinya suh ayah bli bahan sekali nak bubur ... Pagi semalam semua bangun lambat kecuali ayah.. Sebab ayah plan nak buat sarapan so dia bangun la awal.. Mama just masakkan sambal tumis sebab ayah request nak cicah ngan sambal tumis..

Walaupun breakfast sempoi tapi bebudak ni mengulang2 makan. Sebab tu tgh hari tu lambat skit masak dan makan..Oh ye meh saya bagi ek resepi nak buat bubur ni..Bukan apa untuk rujukan saya jugak mana tau next time saya nak buat lagi tapi tetiba keterlupaan resepi..Hahaha..Cam sengal je..

RESEPI BUBUR CHA CHA

Bahan- bahan :

keledek (potong la ikut suka)
bubur cha cha mentah
santan
gula
garam
gula merah
air

Cara membuatnya:

- Keledek ngan bubur cha cha yang mentah tu rebus la dulu kasi empuk..
- santan, air, gula, garam dan gula merah saya masak sekali
- Bila dah mendidih baru saya masukkan bubur cha cha dan keledek yang telah saya rebus tadi.

Senang je rupanya masak bubur ni..Hehehe

Tapi ada komen dari ayah..Katanya lain kali tak payah guna gula merah ..Biar putih baru nampak cha cha yang warna warni tu..Erm.. Ye la..

Wednesday, 11 December 2013

WW : Seronok Atau Takut


Haruslah seronok kan.. Ntah berapa kali budak2 ni naik.. Yang pakcik tu pun dok layan je bebudak nak naik.Bukan bebudak je mak pak budak pun ramai gak yang naik..Sesekali kan apa salahnya melayan.. 

Tuesday, 10 December 2013

Turun Sudah Kopiah Atuk

Ni semua gara2 cucu manjer sorang ni la.. Sape lagi Afiq Qayyum la (anak huda).. Huda wassap gambar ni masa diorang otw nak gi kenduri mana ntah 2 minggu lepas.. Bila tengok gambar tu terus sms abah..Amboi! Dah hilang kopiah dah atuk..Hehehe.. Pastu abah balas la.. Cucu punya pasal..Layankan je la..



Tu la kan kalau atuk ngan nenek..Sanggup je kalau pasal cucu.. Lain kan masa kita kecik2 dulu.. Sayang anak lain dengan sayang cucu..Betul tak?

Cuti Hari Keputeraan Sultan Selangor

Esok cuti...Ala satu hari je pun.. Tak suka sebenonya cuti tengah2 hari cam tu.. Tapi nak wat camne dah dibagi cuti..Kih!kih!..Banyak bunyi plak.. Akceli esok cuti sempena HARI KEPUTERAAN SULTAN SELANGOR.. Jadinya selangor je cuti..Korang yang bukan keje kat selangor sila bekerja dengan hati yang tulus ikhlas ok.. Hehehe..

So plan tuk cuti esok tak da.. Dok umah kemas umah, lipat kain baju sbb baru lepas lik kampung minggu lepas.. Cuma anak2 request suh wat bubur cacar.. Ala bubur yang warna warni tu..Tak pernah buat pun..Petang kang baru nak google resepi nak buat.. Kelakar tak buat bubur pun nak tengok resepi.. Jangan la kutuk ok.. Tak baik...

 Ni yang belum di masak

Harap2 jadilah esok.. Tak nak suh ayah buat sbb nanti anak2 fikir mama ni buat bubur pun tak tau..Hehehe.. Malu la ai...
 

Friday, 6 December 2013

Rambut Baru Eya

Ini budak kecik sudah kene potong rambut.. Bukan potong kat kedai lor.. Mama yang kasi potong pendek.. Senang..

 Rambut asal yang serabai je..Dah la rambut dia ciput je

Rambut baru..So dia rasa selesa la skit ..

Mee Goreng 2 Versi

Hari ahad tu ayah ada jemputan ke kenduri kawin adik bos kecik saya.. Saya tak pergi pun..Just ayah wakil la..Dia gi pun ngan bebudak opis je..Mama malas nak gi sebab jauh la, Kluang Johor..Balik hari plak tu.. So pepagi memang dah plan nak buat sarapan apa..Sebab leh ayah sarapan sekali..Kang sampai tempat kenduri kang dah tentu2 tengah hari..


 Mee Goreng anak2 yang tak pedas, tanpa sayur

 Mee goreng tuk mak bapak diorang

 Sambal lebihan semalam masa sarapan pulut, panaskan je.Tak la membazir kan..

Lempeng kelapa.. Kelapa pun lebihan yang buat cicah pulut tu.. Cicah la ngan sambal tumis tu..

Sampai ke petang baru clear..Malam plak ayah balik dapat nasi kenduri..Nasi jagung..Sedap sesangat nasinya..


Pulut Dan Cicahannya - Menu Sarapan Hari Sabtu

Meh kasi tengok gambar dulu ek !


 Ini pulut ye

 Ikan kering campur2 jenis

 Sambal tumis

Kelapa parut

Tu la menu sarapan kami masa hari sabtu lepas.. Malam tu tetiba masa nak tido berborak la ngan anak2 kat dalam bilik.. Borak pun ngan kakak dan kembar la.. Hehehhe.. Bagitau la kat diorang mama teringin la nak makan pulut, pastu cicah ngan kelapa, ada sambal tumis dengan ikan kering.. Dan soalan dari kembar, pulut tu apa mama? Hahaha.. Kakak tau mama pulut tu apa.. Konpiden je la awak ni kakak..Tapi mana ada pulut nak masak, kelapa pun x ada..Pastu mama pun sms la ayah kat bawah (ayah tgh tgk tv lagi, lom naik lagi) bagitau macam esok nak buat pulut la wat sarapan...

Pastu masa ayah masuk bilik buat macam muka tak kisah.. Dia ni baca ke idak mesej aku ni..Malas nak tanya.. Lupakanlah.. 

Pepagi ayah siap2 (x la pagi pun, semua pakat bangun lambat..Dah nak kul 10 baru semua nak bangun) bagitau nak beli barang2 dapur jap..Ala, konpem dia x baca mesej aku ni.. Tak apalah..Masak je la apa yang ada kat dapur tu.. 

Tengah dok pikir2 apa nak masak sarapan (masa ni ayah dah keluar..so sambil pikir sambil tengok tv jap), tengok2 ayah balik bawak pulut dan kelapa..Huk oloh dia ni...Kata nak gi beli barang2 dapur.. Tipu je.. Apa lagi cergas la mama ke dapur semangat nak masak.. Pergh! Tambah 3 kali ooooo.. Mabeless sungguh la dapat makan.. Lama kot tak makan pulut ngan kelapa dan ikan kering.. Biasanya makan pulut kuning cicah rendang ke..

Alhamdulillah, kenyang gak la..Memang tak plan nak masak tgh hari sbb nak ke rumah huda. Mak saya ada kat sana.. Meh kita serbu makan umah untie hud korang je..




Hanya anak2 yang bersarapan dahulu.. Mama tunggu ayah sebab ayah keluar semula untuk beli barang dapur.. Semua muka lom mandi ..Hahaha..

Hidung Amoi Darah

Sian Pqa.. Kejadian masa yang mama seminggu dok umah,keje dari umah... Masa tu tengah dok melayan diorang breakfast la kat depan TV.. So semua dok lantai la kan..Tetiba dengar Cha jerit.. Mama, hidung Pqa ada darah... Terus melompat (ceh!tipu je..idaklah melompat, cam buruk plak lakunya).. Terus bangun tengok hidung Pqa.. Nampak la darah keluar.. Pegang dahi dia tak panas.. Tapi kenapa leh keluar darah ek.. Pastu call ayah nak bagitau (kabut sbb x tau nak buat apa..apa la mama ni kan..).. Ayah suh tuam ngan ais dulu...Bila Pqa kene macam tu kakak ngan kembar bukan main caring lagi..Hahaha.. 

Pastu tengok macam dah ok.. So gerak semua gi mandi la lepas tu.. Masa tengah2 mandi pun diorang bagitau keluar lagi darah.. Alololo.. Terus Pqa nak tepon ayah, kekonon nak ngadu la.. Erm.. Mama pun wassap la gambar dia kat ayah..Nak amik ati la kononnya.. Lepas siap2 mandi tuam lagi ais kat hidung dia..Tanya kat dia ada korek hidung ke sampai berdarah.. Pqa cakap x ada.. Entahlah..

Lepas dah settle mandi suh Pqa baring je.. Jangan nak main lompat2 ngan kakak2 awak tu.. Dok diam2 kang keluar darah lagi..Seriau mama awak tau..




Thursday, 28 November 2013

Salam Khamis Semua

Rasa kekejapan je dah hari khamis.. Esok ayah cuti so mama nak masuk opis jap.. Nak cuci mata kat luar jap.Hahaha.. 2 hari lepas Eya demam, batuk dan selsema..Lengkap pakejnya.. Mencabar betul rasanya sebab malamnya dia meragam..Pastu siang plak dok melekat je.. Tak leh mama hilang jap..Padahal dia tido je..Merengek je.. Pagi2 ayah beli siap2 sarapan nasi lemak. So masak tgh hari pun cam kelam kabut skit. Sampai ayah sms nak suh sape2 blikan makanan ke.. Uit! Tak perlu la kot.. Kene la try handle kan dengan anak demam. dengan nak masak... Tak apalah..Saya yakin saya boleh..Hehehe..Biasalah selalu ada yang bantu kan.. Selalunya yang lain2 gi taska ni mama suh semua dok umah je sementara mama dok umah..Semalam nampak Eya mcm dah ok skit..Leh la main2 jap ngan kakak2nya.. Siap mama buat PUDING ROTI KUKUS kali ke 2..Request by kakak dan kembar.. Layan.. Time Eya tido la mama buat..Semalam pagi2 kul 5 mama dah bangun buat sarapan...Sebabnya takut cam semalamnya tak leh nak buat apa disebabkab Eya..Dan sebelum pergi keje ayah dapat bersarapan.. Rasa cam betul2 cam suri rumah tangga..Hehehe.. Dapat bayangkan seronoknya la kalau dah tak payah pikir pasal keje..Dapat dok umah..

 Bihun goreng sempoi dan jemput2 ikan bilis

Lepas siap buat sarapan mama dok baham dulu..Hehehe..

Ni sarapan tadi kul 7 baru turun wat sarapan sebab Eya macam dah ok skit.

mama wat nasi goreng 2 versi.. Satu pedas satu tak pedas..






Monday, 25 November 2013

Resepi : Puding Roti Kukus

Hari ni Isnin saya keje. Tapi saya keje dari rumah..Atas beberapa faktor.. Mulanya plan nak cuti je tapi bos kata leh wat keje dari rumah tak yah ke opis dulu..Hahaha..  Adakah seronok atau tidak? Hari pertama bekerja di rumah bersama karenah anak2. Sungguh mencabar.. Dan saya dah sound awal2 yang boleh call saya hanya bos kecik saya sahaja. Yang lain sila sms sahaja kalau ada apa2.. Giler kentang nak sound bos gitu kan.. Saya tak boleh lor sorang nak suh saya check tu, kan sorang lagi kol nak tanya itu la ini la.. Saya ni bukan 24 jam hadap laptop, kene tengokkan anak2 juga.. Kan saya tension sian anak2 kene marah..So bos kecik saya pun kata ok lah..Pepehal dia akan kol saya.Nasib leh terima alasan saya,,Alhamdulillah...

So semalam ahad lepas lunch borak2 ngan ayah, apa nak buat makanan petang ni (maksudnya kuih2 atau dessert la)Bukan tuk kami sangat pun tuk anak2 la.. Diorang ni cuti2 mana leh tak ada apa2 nak ngunyah...

Pastu ayah kata buat karipap la.. Nanti ayah bli kari sbb kari abis.. Tetiba tekak ni cam gatal2 lak nak makan puding roti. Tapi tak nak yang bakar nak try yang kukus.. Sebab ayah buat selalu yang bakar.. So mama pun godek2 la blog INTAN BERLIAN.. Sape lagi itu je teringat masa tu..


Sebijik sebijan salin resepi .. Ayah cam tak percaya mama nak buat (yo la, kita kan tak pandai buat, tapi apa salahnya nak cuba..)

Bila barang2 ayah dah beli mama pun terus la buat.. Gigih jugak nak membuatnya serius senang sangat ikut resepi dia...Buat bersama anak2 dan hasilnya diorang tak menyabar.. Tengah2 kukus dok ulang alik tanya dah siap ke mama..Dah siap ke mama? Lama lagi ke mama? Yang diorang ni tak tau betapa cuaknya mama sbb pertama kali buat. Pastu berlagak tak tanya kat ayah langsung dah masak ke belum ..Hehehe..

Tara. Inilah hasil pestime buat .. Kalau nak resepi korang terjah la blog IntanBerlian ni.. Saya tak derhaka pun resepi sbb pestime katakan..

 Ni kuahnya.. Anak2 suka makan berkuah..

 Inilah dia lepas dikukus..Kismis tak letak banyak sbb dah kene cukai dek anak2

Sedap x? Memang sedap la yang dikukus.. Lembut, lemak pergh! memang sedaplah..Terus berlagak ngan ayah bgatu pas ni kalau nak makan puding roti mama leh buat.Hahaha


Saturday, 23 November 2013

Hari Sabtu Tapi Kene Keje

Semalam Jumaat saya tak keje.. Ada hal skit.. So disebabkan tak keje semalam keje yang sepatutnya saya kene buat /siapkan semalam adalah tertangguh.. Jadinya hari ni sabtu yang indah (indah la sangat TDBMDA), saya pun ke opis.. Ingat pas sarapan nak gi sensorang ler x pun angkut la kakak ngan kembar wat teman (hehehe..sy bukannya berani sgt nk dok sensorang), tapi ada orang tu nak follow ..Tak apalah dia jaga anak kat opis janji gi sama.. Erm! Nak spesifikasikan camner situasi ni..Kang nak kata dia risau kat kita muka tak nampak pun cam nak risau, nak kata malas nak jaga anak dah ckp plak dia yg jaga anak2 kat opis.. Entahlah .. Tak apalah..Ni anak2 dok kat ruang tamu (sbb ada tv sofa semua kat situ).. Eya jer ngan mama ni.Tengah tido pun..Ayah buat susu tepuk2 tido..Sebab tadi kat umah tak sempat nak tido.. Sian dia.. Ok lah nak sambung wat keje.. Babay.. Nanti saya jenguk je blog kengkawan bila dah siap keje..Tak pasti la kul bape balik ni..Hehehe..

Wednesday, 20 November 2013

WW : Suka Buat Muka Kat Cermin Tingkap Kereta

Ni time ni muka control ayu sbb tau mama nak amik gambo. Pandai awak ek.. Kalau selalu mama perhatikan dia suka wat muka pastu senyum gelak.. Hahaha... Apa dia buat semua nampak tomei sebabnya anak kita kan.. Haruslah puji..Jangan mare!

Tuesday, 19 November 2013

Konvo Kakak - Pengkalan Balak, Melaka - Hari Kedua - Hari Konvokesyen Farah Nor Shahirah


Ni n3 last sempena konvo kakak.. Jenuh dah menaip ni.. 

Sebelum acara penyampaian hadiah untuk kanak2 tadika ni ada penyampaian hadiah tuk acara sukaneka tadi.. Tapi dimulakan dulu tuk acara cabutan bertuah.. Ala semua family dapat.. Kami dapat lapik iron board..Hehehe..Baguslah yang kat umah tu pun dah koyak skit..Alhamdulillah..Ayah suh mama naik pentas sbb ayah nak amik gambar..Kih! Kih!

Chu sibuk je nak ikut naik..

Lepas tu acara penyampaian hadiah tuk sukaneka kutip gula2 kanak2 umur 3-4 tahun..

Pemenang pertama : CHA (68 gula2)


Pemenang kedua : CHU (53 gula2)


Pemenang ketiga : Pqa (30 gula2)

Gambo ntah mana hilang..Rasanya ayah ada snap..

Hadiahnya dapat pensil warna yang pendek tu.. Jadilah buat seronok2 kan.

Amik ko! Semua anak2 saya yang naik pentas.. Segan gak tapi bangga pun ada gak.. Hahaha..

Kemudian acara persembahan kanak2 tadika.. Terkejut sbb kakak ada wat persembahan.. Dia tak bagitau mama pun dia kene buat persembahan.. Bertuah betul.. Bikin mama dia terkejut jer..

 Kakak yang belakang yang pakai tudung hitam.. Dia pegang gambar katanya tu yang kene dok belakang..Hehehe..Rata2 bebudak ni pakai baju sukan jer saya kesian ngan kakak.berpeluh2 kot. Suh dia mandi dan tukar baju..lagipun nanti pakai jubah tak dapat baju kat dalam.. Sekali kene wat persembahan. Nasib ada yang tak pakai gak baju sukan tu..


Selesai persembahan pakai semula jubah dan topi untuk acara gambar ramai2 plak..




Kemudian acara amik sijil plak.


 Kemudian selesai acara pembahagian sijil2 kepada semua kanak2 tadika, acara yang semua dok tunggu2..

Memula tadika 6 tahun dulu.. Belakang saya duduk tu anak dia dapat no 1.. Teruja tul saya tengok..Hepi sesangat mak pak dia.. Lepas tu tadika 5 tahun plak..

Hati saya dah tak sedap sebabnya nama kakak tak keluar pun.. Start no 5, 4, 3, 2... Tak adapun nama kakak.. Kami dah redha la sebab maybe cikgu dia suh datang jugak untuk meriahkan suasana (Actually kami dirayu suh hadir sebenarnya, memula tak dapat pergi la sbb kekangan kewangan masa ni..Masing2 lom gaji..Korek2 la wit simpanan jugak..Demi anak.. )

Dan pengumuman tempat pertama :

FARAH NOR SHAHIRAH BINTI MOHD FADLI



Serius ! Macam nak gugur jantung mama..Ya Allah! Rasa hepi tak tau nak ungkap camner tengok kakak naik pentas amik piala tu.. Bila kakak turun terus kami peluk dia ucap tahniah..


 Semoga tahun depan naik pentas lagi ye.. No 1 jugak tau.. Amin!!!

Lepas dah selesai semua amik makan tengah hari (nasi ayam) bawak masuk bilik.. Makan kat bilik je sebab nak kemas2 nak check out.. Kami nak terus balik kampung Muar sbb dah alang2 sampai Melaka.. Lagipun kami sambung cuti Isnin Selasa..Tahun depan turn kembar plak..

Konvo Kakak - Pengkalan Balak, Melaka - Hari Kedua - Kakak Sukan Kami Di Mana


Kami kene dok tepi la.. Takkan nak dok depan2 kot..Hahaha.. Mama lepak betul2 port tempat kanak2 buat aktiviti.. Kira tgh2 la.. hehehe..Dapatlah bagi semangat kat kakak dan kengkawan dia...




Adik2 buat pembakar semangat kakaknya..

Konvo Kakak - Pengkalan Balak, Melaka - Hari Kedua - Sukaneka Kanak2 Tadika

Lepas dah settle acara kanak2 umur 3-4 tahun acara kanak2 tadika plak.. Ala satu acara jer pun kanak2 umur 3-4 tahun..Jadilah...Bagi saya meriah sesangat la walaupun group kakak ada yang menang ada yang kalah.. Adatlah kan bertanding.. Jangan emosi sangatlah mak bapaknya.. Budak2 kot yang main tak yah la ko nak letak harapan tinggi melangit macamlah anak ko sorang terror.. Anak orang lain lembab.. Tak bagus2.. Biasalah budak2 ada yang ok ok la..Yang blur tu apa nak buat.. Terima jer la.. Hahaha.. 

Gambar kakak sukan memang mama snap banyak.. Tapi idaklah semua nak lambakkan kat sini.. Amik banyak2 pun sebab nak bagi kakak tengok gaya dia bersukan..

Sebelum tu beratur.. Kakak masuk group oren..



 
 Acara pertama - Masukkan Air Dalam Botol Guna Span 
Keputusan : Kalah



Acara Kedua - Korek Bola Dalam Pasir
Keputusan : Kalah


Acara Ketiga - Tarik Bola Guna Gelung
Keputusan : Ketiga


 Acara Keempat - Junjung Pundi Kacang
Keputusan : Pertama




 Acara Kelima - Isi Pasir Dalam Botol
Keputusan : Pertama

 
Muka pun ceria jer




Bagus kakak.. Tahun depan leh main lagi..


 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...