ARTIKEL TERBARU

Thursday, 22 November 2012

Kisah Semalam Punya Semalam-Kelmarin Lor

Erm.. Dah berapa hari tak menulis kat blog ni.. Bukan malas ye.. Keadaan badan dan keadaan masa tak mengizinkan.. Malam semalam masa kat rumah lepas balik dari keje mama dah rasa tak sedap badan. So sampai umah mama terus baring selimutkan badan ngan selimut ayah.. Sebabnya mama rasa menggigil kesejukan. Pakai selimut ayah sebab selimut ayah tebal.. So memang tak larat bebenor la.. Masa ayah solat dan mengaji kat atas pun bebudak ni dok atas.. Apa yg dibuatnya tak tau la mama. Tapi sebelum kembar naik atas, diorang dah amikkan mama bantal dan selimutkan mama.. Berebut2 nak selimutkan.. Mama ni tak sihat la yang oiii, bukan nak main khemah2...Baby Eya dari sampai dia terus tido.. Memang bagus, cam memahami jer mama yg tak sihat ni. Masa kakak dok picit2 kepala mama kakak ada offer kat mama (kakak tak join adik2 kat atas, rela dok bwh ngan mama).. Apa yang kakak offer tu?

Kakak : Mama ni kenapa? Mama tak sihat ye
Mama : Haah la kakak. Mama rasa sejuk sgt ni.. Tengok ni tangan mama gigil2..
Kakak : (kakak pegang dahi, leher,tangan).. Erm.. Tapi nape kakak rasa mcm hot jer. 
Mama : Ye ker.. Tapi mama rasa sejuk sangat
Kakak : Tak per.. Mama rehat ye.. Esok kalo mama tak sihat, mama duduk rumah tau.. Kakak boleh jaga. Kakak kene cuti jaga mama.
Mama : Mama ok kot esok
Kakak : Mama jgnlah degil.. Isk! mama ni.. Hot ni..Mama duduk rumah jer..Tapi Cha,Chu,Pqa ngan Eya kene pegi sekolah tau. Ayah hantar.
Mama :  Erm..Ye la (malas nk ckp sbb cm best jer kakak ni urut kepala..hehehe)

Lepas ayah dah siap, ayah turun amikkan ubat.. Pas makan ubat terus lena tanpa sedar.. Pepagi tengok ada botol kat tepi baby Eya. Ni mesti mama tak sedar baby Eya nangis.. Siannya sayang mama ni.. Mama memang kalah skit ngan ubat.. Makan panadol sebijik pun tido tak sedar2.. Ke memang faktor badan tak sihat gak..Hehehe


No comments:

Post a Comment