ARTIKEL TERBARU

Thursday, 22 November 2012

Kisah Semalam Pula

Rentetan dari kisah mama tak sihat ..
http://mamafarah4.blogspot.com/2012/11/kisah-semalam-punya-semalam-kelmarin-lor.html

Semalam pagi mama rasa kepala macam ting tong lagi.. Tapi bila pikirkan ada sebutharga nak kene hantar pagi tu, gagahkan lah diri gak.. Memang tak de mood la.. Sampai opis sebelum naik beli makan siap2 sebab malas nak turun lagi.. Buka laptop, makan .. Tapi tak leh masuk.. Nasi goreng nya pahit.. Ngadu kat ayah.. Maybe tekak yg tak sedap..Hehehe..Sian nasi goreng tu, tak bersalah..Membazir siut..Sedih betul rasanya.

Dalam kul 12 lebih gitu kepala memang dah rasa berat, badan dah gigil2 lagi.. Terus masuk surau kunci pintu .. Tak lama pastu ayah ketuk sebab nak hantar jaket dan ubat.. Ayah kata panas ni, demam..Jomlah gi klinik.. Mama ckp nk tido dulu..Kang kalo bangun tak ok baru gi klinik..Dah 1/2 hari keje pastu dpt mc, tak berbaloi.. Lagipun nak berjalan memang tak larat lor..

Tido ..Tido..Kul 2 lebih bangun.. Rasa cam panas skit.. Kurang skit sejuknya.. Masuk bilik slowkan aircond... Melepek jer depan laptop pandang laptop tu.. Memang tak larat nak angkat kepala ni..Bos nampak pun tak tegur ok lagi la..Ada nampak cam buat keje kot..Hehehe..

Pastu bila petang macam dah ok.. So dalam kul 6 petang tu gerak la balik..Tetiba ayah melencong ke suatu tempat. Apakah itu tempatnya?  Ayah nak gi pasar malam yang kat area opis ni.. Tak tau la dia nak beli apa... Follow jer la.. Mama just beli nasi lemak sbb lapar sangat..Makan pun dalam kereta jer.. Ayah rupanya nak beli DURIAN.. Eeee.. Time orang tak sihat leh plak dia gi beli.. Beli sampai 2 longgok  plak tu.. Tak pastilah kalau anak2 ada request kat dia.. Malas nak tanya...

Sampai kat nursery masa nak amik anak2, masuk jer kereta, diorang dah tau bau apa.. Hehehe.. Nak durian, Nak durian..
Mama cakaplah, tunggulah sampai rumah,bukan leh makan dalam kereta pun..Mana ada pisau kan..

So sampai jer umah, kembar terus amik suratkhabar bentang depan tv.. Terkesima ayah sebentar sebab mama benarkan makan durian kat ruang tamu..Hahaha.. Tak apa.. Makanlah kat sini.. Nanti ayah kemaskanlah..Mama tak larat..
So makan la diorang anak beranak.. Seronoknya la tengok diorang makan.. Saya just mkn 2 ulas jer.. Ayah suh rasa lagi sbb yg baru buka mcm sedap.. Tak nak dah la..Sebab ayah tau mama memang hantu durian. Tapi kali ni tak xcited la nk mkn sesangat..Durian jual2 kat tepi2 jalan pun tak de pun teringin nak membeli.. Faktor umur kot.. Hahaha (pehal, ada kaitan ka)

Tu ada lagi satu plastik kat dapur tu. Ni nanti kalo balik bukak jer pintu semerbak la baunya..Hahaha..

*Ayah pun dah sibuk2 dengan durian crepe dah.. Nantilah ada masa mama carikan la..Mama pun tak pernah makan lor..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...