ARTIKEL TERBARU

Monday, 29 October 2012

Kakak Dan Kembar Yang Teruja Balik Kampung

Sepatutnya kakak dan kembar hari Rabu tu dah gerak balik kampung. Dan start hari rabu tu diorang dah tak gi sekolah. Sampai kat taska sebab hantar Pqa dan baby Eya, kengkawan diorang dah sibuk tanya mana diorang.. Mama pun bagitaulah Farah, Cha dgn Chu cuti sebab nak balik kampung. Pastu tak jadi plak nak balik ada hal emergency kene settle.. So pakat2 lik pagi Khamis.. Ayah ngan mama dah gi keje pagi tu.. Tapi keperluan kakak dan kembar mama dah sediakan siap2.. So dalam kul 11 lebih gitu adik ipar kol kata dah nak gerak.. Alhamdullillah diorang sampai ke kampung dengan selamat.. Rupanya sepupu2 diorang raya kat Pahang plak Raya Haji ni... Sian anak2 mama xcited nak jumpa sepupu2nya.. Tak apalah... Lainkali la ye sayang jumpa anak2 mak ngah kamu tu....
Mama dok mesej2 jer ngan cik wawa dan cik Is jer tanya pasal anak2 mama.. Sebab bila mama telefon diorang cam nak tak nak layan jer.. Pasrah jer la.. Kalau siang mama tak kisah sangat sebab mesti ada jer xtiviti yg diorang buat... Main dan gaduh.. Hahaha.. Biasalah kakak tu. semua benda nak kene ikut cakap dia.. Kadang hangin gak mama.. Semua benda yg kembar nak buat dia yang tentukan.. Keputusan nak main dia yang buat... Kadang tu kembar protes gak.. Last2 cubit yang kembar dapat. Garang sangat kakak ni..
Tak apalah, mama percaya yang makcik2 dia leh jaga diorang.. Dalam kul 3 gitu dpt msg kata kat Econsave plak.. Hehehe..Seronok la korang.. Lepas ni memang terjebak la nak ikut makcik2 dia kalau lik kampung....Pasrah jer la ayahmama kamu tau.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...