ARTIKEL TERBARU

Monday, 29 October 2012

Jem Oh Jem

Paling buhsan perkataan JEM.. Bukan jem roti ye.. Jem itu sedap dimakan.. Ni jem di atas jalan raya.. Menyampah nak dengar apatahlagi nak menyebutnya.. Kuiiii..
So hari Sabtu tu dah siap2 bgatu ayah, mama nak balik hari Ahad pagi lepas sarapan sebab nak elak jem... Ayah kata ok jer..
So gerak ahad pagi tu dalam kul 11 pagi... Belum masuk lagi tol Tangkak kereta dah berderet.. Ni haru namanya.. Dah la pagi tu sarapan nasi lemak, memang kuyu jor la mata kami.. Pqa tido kat tilam belakang.. Baby Eya mama pangku jer kat depan... Erm.. Baru berangan kekonon balik awal leh la sampai awal.. Memang hampeh.. Kakak dan kembar tak nak ikut balik sekali.. Nak balik ikut cik wawa je..Memang hebat penangan cik Wawa korang ni.. Dush!Dush!
Buhsan tul dalam kete... Nak tetido pun ada.. Tapi tahan jer sbb temankan ayah..Eleh,terharu la tu mama dok teman dia borak..kuiii,kui...
Dah sampai exit Senawang, ayah tanya mama nak lalu highway LEKAS ker?.. Lalu jer la kalau boleh LEKAS..Dah namanya LEKAS.. So LEKAS la kita sampai Bangi..Wakakaka..
Memang clear la highway tu.. Ye la sebab dok sibuk bayar tol jer.. Memang LEKAS la sampai..Hampeh!
Sampai Bangi dalam kul 5 petang.. Kematu bontot mama dalam kete.. Sampai umah mama dgn ayah dah terbongkak tak sedar diri.. Mama tido2 ayam jer sebab peratikan baby Eya.. Pqa bambam wat hal sendiri..Pastu tengok baby Eya macam nak tido... Nenenkan dia pastu tidokan.. Wah syurga rasanya dapat baring dengan aman.. Pastu dalam kul 7 gitu bangun sbb nak masakkan bubur tuk baby Eya.. Kami pun makan bubur gak dengan sup ayam.. Wah ! Memang tak sangka, penat2 leh lagi masak.. First time ni. Bangga dengan diri sendiri depan ayah.. Ayah angguk jer la... Hahaha..
Lepas makan, ayah kemas2 dapur, mama dah dok baring atas tilam.. Time mama plak nak rehat.. Turn ayah jaga anak2..Huhuhu..
Dapat kol dari Awa kata dah kat Air Keroh.. Ok la tu.. Hopefully semuanya selamat sampai.. Mama nak tido la ye..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...