ARTIKEL TERBARU

Monday, 29 October 2012

Hari Khamis Yang Memenatkan

Hari Khamis ari tu keje half day jer.. So dalam kul 2 petang gitu gi Petaling Jaya hantar tempahan apam 300 biji.. Masa nak bayar tol cakap kat ayah mama lapo la.. Pastu ayah singgah McD.. Mama ingat burger Samurai masih ada lagi.. Rupanya non ado...Sudah abis lor.. Pastu terus tak de idea nak makan apa.. Last2 order Big Mac tuk ayah, dan Quarter Pounder tuk mama...Makan dalam kete gak sebab dah lapo...
Lepas balik dari PJ amik Pqa dan Baby Eya, sebelum balik umah singgah kedai jap beli barang2 skit sebab ada tempahan apam lagi petang tu.. Nasib skit jer..Dia nak dalam kul 6 petang sbb kul 7 dia abis keje.. Sampai jer umah, tanpa tukar baju terus tolong ayah buat tempahan.. Baby Eya tido dan Pqa membantu buat sekali dengan gayanya yang menyepahkan dapur.. Siap semua dalam kul 5.45 gitu.. Mama siap2 mandi, siapkan baby Eya dan Pqa sebab nak gi hantar tempahah ke UniKL Teras Jernang.. Dekat jer..
Sampai kat umah terus berehat membaringkan diri sebab kepenatan. Ye la semalamnya Rabu menyiapkan 1000 tempahan.. Tak apalah penat skit, rezeki anak2..Takkan nak tolak..
Lepas maghrib tu, Pqa, baby Eya dan ayah ketiduran semuanya.. Mama tak leh nak tido plak, padahal penat masih terasa.. So mama ambik keputusan nak kemas dapur siap2(sepatutnya ni part ayah..Tapi kesian plak tgk dia tido kepenatan). Semua barang2 nak bawak lik kampung mama dah siap2 packing letak depan pintu.. Siap2 semua tengok jam dah kul 12 lebih.Sebelum tu hujan lebat sesangat... Bila hujan dah reda,kejutkan ayah, tanya nak bali kampung kul bape? Dah nak kul 1 pagi ni..
Siap2 masukkan barang dalam kete, angkat Pqa dan baby Eya masuk kete letak atas tilam...  So bergerak balik kampung Muar..
Dalam hati, ni mesti x byk kete sbb dah kul 1 pagi.. Sampai jer kat Bandar Seri Putra, tak percaya sesangat.. Kenapa jem ni? Kul 1 pagi tu.. So nak wat camner... Memandu jer la dgn berhati2 ye ayah.. Mama rasa nak tido.. Hahaha.. Nasib siap2 ada bawak bantal besar.. Nikmatnya dapat tido.. Rasa nikmat lagi Pqa dan baby Eya tak sedar2 diri tido...
Tau2 sampai kat kampung ayah kejut kata dah sampai.. Tengok jam kul 4pagi...Masuk2 atuk dah sediakan tilam... So lepas letak Pqa dan baby Eya, tolong ayah  angkat barang2.. Lepas salam2 abah dan mak, diorang suh makan..Ye la..semua juadah dah siap kan.. Tanpa menolong apa pun.Hahaha..
Kul 5 pagi laki bini makan juadah hari raya..Siap tambah2 lagi...Hahaha..Lepas makan ketiduran..

No comments:

Post a Comment