ARTIKEL TERBARU

Friday, 28 September 2012

Yang Terbaik Untuk Baby Eya

Tengah menyibukkan diri dengan mancari resepi2 bubur atau apa sahaja makanan untuk baby 6 bulan keatas.. Bila baca pengalaman ibu2 menyediakan makanan untuk anak rasa sungguh teruja.. Ye saya memang cukup seronok baca kalau orang bercerita pasal anak dalam blog..Memang ralit la..Sambil senyum2, seolah2 saya macam ada bersama..Hehehe..Tengah dok salin macam2 resepi kat internet ni.. Baby Eya dah masuk 7 bulan.. Masa gi bercuti kat Penang tu dia just makan nestum jer..Memang tak sempat la nak masak bubur bagai..Pepagi dah keluar..Lagipun bahan2 tak mencukupi sbb memang tak makan kat rumah yang disewa tu..Kesian jugak tapi baby Eya tak menunjukkanpulak tanda2 lapar... Masih boleh kontrol..Maybe sebab dia menyusu badan kot.. Entahlah..Hehehe..
So esok hari sabtu nak mencuba resepi baru untuk baby Eya.. Asyik2 ayam,kurma,kentang takpun lobak, ayam ,kurma.. Dia makan ok jer.. Mama plak yg macam dah jemu.. So ada baca letak brokoli la..Leh try la nak tengok baby Eya suka tak..Pastu nak try plak kurma ganti kismis plak..Hahaha.. Telur? Ops! Memang saya belum terpikir lagi nak bagi.. Sebabnya saya perlu perlahan2 menukar resepi makanan dia.. Sebab saya pernah baca budak arlegik telur sampai masuk spital.. Ngeri tul..Slow2 la.. Macam kembar saya, yg sorang suka carrot, sorang lagi tak suka.. Yg Chu plak tak leh makan udang, nnt muka dan badan dia naik merah dan gatal2.. So kakak amatlah suka makan udang, jadi tak langsung bila nampak kakak makan dia teringin la, bila dia makan pastu stanby je la ubat..Sian jugak. Pqa bambam plak, TIADA MASALAH LANGSUNG dengan makanan.. Janji kat tangan sentiasa ada makanan..Heheheh..
Ok baby Eya, jap lagi pas lik keje mama ngan ayah beli keperluan untuk masak resepi baru untuk baby Eya..

2 comments:

  1. chaiyok2 kak, mmg puashati bila dpt bg anak2 makan air tgn kita, tp siyes eija mmg x terbuat semua tu, dulu buat bubur anak2 pun hujung minggu jerk yg berkesempatan.

    Pasal elergik telur tu eija pun ada tgk kat FB , ngeri jerk kan lebih2 lg Ziqry mmg kami dh kenalpasti dia elergik telur,masa mula2 bg dulu bengkak2 mulut n bdn dia mcm naik gegata.

    ReplyDelete
  2. hehehe..bila anak dah start nak makan, mak nya yg xcited..budaknya x de pape pun..redha jer apa yg maknya bagi..hahaha..
    siannya ziqry..nasib dah tau awal2 snang nak pantau..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...