ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 12 September 2012

Selamat Hari Lahir Sayang!

Semalam adalah besday ayah... Dan semalam adalah kami bz dengan kerja luar di Petaling Jaya. Sebenarnya series mama mmg x ingat langsung semalam adalah besday ayah.. Teruk tul mama ni.. Tarikh penting kot.. Kalau tak kerana alarm hp bunyi, mmg x alert pun benda2 cam gini.. Tu pun dalam kul 1 pagi tetiba alaram bunyi.. Siap marah2 lagi sape set alarm hp mama ni.. Hehehe.. Tengok phone "besday my love".. Sape yang set? Adakah ayah sendiri yang set? Hahaha.. Mama rasa diselubungi misteri betul.. Tapi bila nampak text tu terus mama kiss ayah wish "Selamat hari lahir sayang"... Just say sorry mama x ingat langsung... Tapi ayah mmg paham yang mama ni kureng skit nak ingat2 tarikh2 gitu.. Tak ada wat sambutan pape pun sbb masing2 kepenatan.. So pas balik opis semalam masa otw nak amik anak2 kat nursery, mama offer diri nak masak.. Mama nak masak kuew teaw dan mee sup.. Sampai rumah mama tak terus masak, kami berehat2 dulu, layan karenah anak2.. Tapi ayam, udang dan fishball dah dikeluarkan siap2 masa sampai umah. Dalam kul 8 lebih gitu baru mama start masak.. Pas dah siap masak kami pun makan la anak beranak di dapur sambil mengecohkan suasana.. Anak2 kalau masak sup mmg paveret...Janji jangan letak sayur hijau cam daun sup..Memang jenuh nak suh buang kang.. So mama letak tambahan carrot jer.. Nasib baby Eya tido.. Puas la makan sambil tambah2 diorang.. Tak pernah sebenarnya masak kuew teaw ni, so bagi anak2 itu adalah menu yang baru.. So diorang excited nak makan..Pqa bambam jer makan mee.. Hehehe.. Siap puji2 lagi mama masak sedaplah.. Eleh, tu nak suh mama masak hari2 la tu.. Tak dapatnya.. Bukan saya tak nak masak hari2 pas balik keje, tapi kadang2 masing2 kekenyangan ataupun kadang2 kepenatan juga kalo gi client site. Ayah mmg x bagi masak kalo nampak mama letih. Sebab nnt malam nak bangun susukan baby Eya lagi... Anak2 dah siap2 makan masa amik kat nursery.. Kami pun dah makan sebelum sampai rumah.. Walaupun just roi canai, tapi kalo sorang 2 keping kenyang gak ler..Hehehe..Kadang2 tu just beli satey 10 cucuk kat Urat Ketin tu, diorang makan dalam kete.. Kalau beli lebih atau bawak balik mmg makan main2.. Last2 biar jer atas meja makan tu.. Tiap kali lepas amik anak2 dari nursery saya akan tanya, kenyang ke lapar lagi.. Kalau diorang kata kenyang just balik tu buat roti sapu kaya ker, makan biskut ker.. Kiranya makan yang simple2 sebelum tido la.. Pernah kakak cakap lapo tapi tengok cam dah kul 11 lebih.. Adik2 pun dah tido.. Yang harunya tak nak makan roti , siap minta nasi. Gigih la ayahnya masak nasi skit, gorengkan telur.. Siap tambah lagi tu.. So ayah kata mmg betul la dia lapo.. Anak2.. Apa saja untukmu...
Tajuk pasal besday tapi melalut-lalut.. Apa da..
Tak apalah sayang, walau tak ada sambutan bagai, walau ucap kat ayah lambat, yang PENTING

''HANYA KAMU YANG PAHAM"

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...