ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 4 September 2012

Aktiviti Hari Ahad Dari Pagi Ke Petang Membawa Ke Malam

Malam tu sms uyun a.k.a cutemum kata nak datang umah beraya esok pagi dalam kul 10 lebih... Tak harap pun akan dijamu dengan macam2 makanan, sbb paham keadaan dia yang sedang sarat. Lagipun datang bukan sbb nak makan tapi lebih kepada nak berjumpa. Masuk ni dah kali ke4 rasanya kami berjumpa. Pernah sekali jumpa kat umah mak cutemum sbb nak gi amik kuih raya. Umah mak dia dekat jer ngan umah saya.
Lebih kurang dalam pukul 11 pagi sampailah kami ke rumah cutemum...Tak sesat ok..Hehehe..Memang la tak sesat sbb dah calling2..Sampai2 tengok Dania tomei tengah menyambut.. Geram tu tengok rambut dia....Berborak lebih kurang sbb kami ada tempat nak dituju lagi iaitu ke Putrajaya pulak..Sebelum balik tu sempatlah ambil gambar.. Tapi uyun la yang amik.. Ni pun cedok kat blog dia.. Hehehe..

Tengah menunggu hari jer uyun ni.. Berdebar tengok...hehehe



Dania yang sporting sampai kene tarik rambut ngan baby Eya

Lepas balik dari umah uyun ni kami ke rumah makcik suami di percint 18 Putrajaya.. Kami dijamu Laksa dan Spagetti.. Memang dah jangka yang Mak Zah akan buat laksa.. Laksa dia memang TERBAIK !!!!.. Sodap sesangat...
Dalam pukul 1 lebih dapat sms dari adik yang diorang dah gerak keluar dari Hospital Sungai Buluh.. Family saya ada kat hospital tu sbb nak melawat pak de @ pak long  (abg mak saya) yang koma sebelum tu.. Tapi masa diorang datang dah sedar katanya.. So gerak la pulak kami ke Sungai Buluh. Bukan ke Hospital Sungai Buluh tapi ke Kota Damansara.. Umah pak cik saya, Man Jaini (adik mak saya). Kat saya plak kami dijamu Mee Bandung dan Bihun Goreng.. Pun Terbaik gak Mee Bandungnya.. Saya makan ngan adik tak sudah2.. Orang lain dah sibuk nak turunkan apa yang dimakan, saya dok sibuk tambah2 lagi apa yang perlu dimasukkan dalam mulut ni..Hahaha.. Mak dah bagi signal byk kali pun wat donno.. Sebabnya pas tu nak gi Shah Alam plak.. Ada acara merisik untuk adik lelaki saya yang bongsu.. Nasib baik ko dapat orang dekat jer Naim..Dah pasti kat sana makan lagi.. Saya suke! saya suke!
Lepas dah puas makan, kami bergerak pulak ke Shah Alam..Memula gi amik Naim dulu kat umah Huda..Dia tak ikut gi sebelum tu sbb kete huda tak muat. Huda dari kampung amik mak,abah dan adik..So dia kene la tinggal dulu...
Pas amik Naim bergerak la kita ke rumah makwe a.k.a bakal menantu mak saya a.k.a bakal adik ipar dan juga seorang blogger iaitu Gnie juga seorang tokei tudung . Pertama kali saya jumpa dia.. Abah pun first time gak.. Akceli kami satu family berdebar sebenarnya nak datang umah dia tau.. Ye la..Kita ni datang membawa hajat.. Hajat besar.. Harap2 sangat tak ada sebarang komplikasi..Maksudnya tak adalah sebarang masalah dalam perbincangan tu nanti.. Sebab tu saya cakap ngan mak kita datang anak beranak jer.. Pihak sana pun harap ada anak beranak jer.. kita datang nak berkenalan disamping beraya sekali..Jadinya tak perlulah ada orang luar.. Leh mengganggu emosi kang..
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..Pas berbincang kami pun dijamu dengan makanan.. Nasib baik dapat nasi, memang bestlah.. Saya tambah 2 kali ..Bukan saya sengaja, sebab tempoyak tu dok panggil2 saya suh makan dia..Salah tempoyak lah kan..
Selesai semuanya kami menuju ke Putra Height plak.. Umah makcik (adik abah saya).. Kat saya kami berehat sepenuhnya.. Anak2 pun dapat mandi, pastu minum susu, pastu main..Anak makcik saya ni ada 2 jer..Itupun dah besar.. Sorang lelaki sorang pompuan.. Tapi yang pompuan ni suka melayan budak2.. So dia melayan la anak2 saya ni..Kami dijamu dengan steamboat..Bestlah..Memang faveret saya dan suami..Kami biar diorang makan dulu sbb Huda nak balik dulu sbb anaknya sok meragam jer.. Mak Abah plak nak balik ke kampung ngan Along. So pas semua balik kami suami isteri dok ngadap benda tu la.. Anak2 saya pun suka sbb ada letak mee maggi..Ada udang plak memang kakak suka la..
Pas kekenyangan kami pun minta diri la..Jam pun dah pukul 10 lebih.. Esok Isnin plak keje.. Sampai umah bentang toto kat ruang tamu, buat susu dan masing2 telah tidur kepenatan.. Bila sampai kat umah baru terasa penat... Seharian berjalan tapi seronok..Kalau masing2 dah besar agaknya camner la..Nak ikut lagi ker idak mama ngan ayah gi beraya.. Ntah2 ngan hal memasing..Tapi kami dari kecik sampailah besar, kalo beraya gi umah sedara tanpa mak ngan abah memang takkan pegi la.. Lagi2 saya ni..Mesti ngan mak abah.. Ala,sementara mak abah ada lagi kan....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...