ARTIKEL TERBARU

Monday, 3 September 2012

Agenda Hari Sabtu

Hari sabtu tu ada majlis makan2 kat umah pak ngah suami (rentetan dari majlis nikah).. So sampai dalam kul 12 tengah hari gitu.. Orang dah selesai baca tahlil baru tergedik2 nak sampai.. Ala, janji datang ok..hehehehe..
Nak tengok gak mana pengantin pompuanya.. tiada! Eh ni kan majlis nak perkenalkan pengantin kat kengkawan, tapi pengantin lom sampai2.. Apa la pengantin pompuan ni.. Sepatutnya sampai la awal, dok sama2 pak ngah salam orang ker..ni semua dok tanya mana wife baru..
Tak lama dalam kul 2 gitu baru lah datang.. Biasa jer la orangnya..Peramah tu peramah la gak..Jenis slumber jer tengok..Tetiba teringat arwah mak ngah..Arwah memang seorang yang baik sesangat.. nanti saya citer pasal arwah ni.. Tapi saya citer yang baik2 sahaja la sbb orang dah tiada kene citer yang baik2 saya,..Tapi memang semua perihal arwah baik2 sepanjang yang saya kenal..
So pas abis majlis tu, gerak plak gi TBS. Nak hantar mak mertua, makcik serta adik ipar. Diorang nak balik ke Muar. Kat TBS tu kan cam luas jer, so 4farah ni memang la rasa kawasan tu diorang yang punya.. Riuh rendah.. Ke sana kemari lari.. Kita just pantau jer tengok diorang ke mana.. Selagi depan mata tak risau sangat.. Ye la sekarang ni mcm2 kes, so mmg kene berjaga2 tengok anak.. Budak2 ni bukan tau bahaya ker ,orang culik ker.. Macam kakak dah leh harap jaga adik2.. So lepas diorang dah gerak nak ke bas, kami pun gerak balik... Time ni si Pqa bambam meraung.. Sebabnya kaki dia melecet.. Sikit jer kot.. Tapi meraung macam nak kene dera.. Tu la.lari2 tak ingat mama, time dah melalak baru nak ngan mama.. Gigit pipi tu kang.. So sampai umah semua kepenatan dan berehat serta tidur........ Esok ahad plak ada agenda untuk family saya pulak.. Berjalan jer la anak2 minggu ni..

No comments:

Post a Comment