ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 11 September 2012

3 Jemputan Makan2 di Hari Sabtu

Hari Sabtu lepas memang perut kami anak beranak kekenyangan la.. Sebabnya ada 3 jemputan untuk makan2..

RUMAH PERTAMA (Rumah Terbuka Family Cute Mum di Sek 5 Bangi)
Kami adalah tetamu pertama yang sampai sebagai kawan blogger Cute Mum. Hehehe.. Sebabnya memang dekat sesangat la rumah kami dengan rumah mak Cute Mum ni. Sampai2 nampak Dania tomei senyum2.. Geram tul la..Saya ni memang tak leh nampak budak pompuan yang tomei2 cam Dania.. Geram kat rambut dia la.. 5Farah kan rambut semua lurus2, suka tengok budak pompuan rambut ikal..Sampai2 Dania dah tersangkut kat Baby Eya.. Nasib baby Eya tak meragam sbb dah bagi makan bubur siap2 kat rumah sebelum keluar.. So sempat lah jugak jumpa dengan kakak ipar Cute Mum juga seorang blogger iaitu Sweetmama. Peramah juga la orangnya.. Yang penting dapat rasa Makaroni Bakar hasil tangan dia.. Sedap siyes..
Sentuh plak bab makanan.. Ya Allah memang terbaik la masakan dari Puncak Sakti Katering ni.. Sedap2 belaka.. Terlalu banyak pilihan makanan.. Semua memang sedap2.. Tapi tak dapat makan semua sebab ada jemputan lagi lepas tu.. Tapi Laksa memang tak leh lepaskan kalo ada..Hehehe..Wajiblah makan... 4Farah pun hepi jer masa makan dan mengecohkan suasana.. Sukatilah janji jangan meragam..Tapi serius terkejut tengok mak Cute Mum.. Terkejut bukan apa, CUN siut. Cam datin2 pun ada.. Hehehe..




Nasib baik Cute Mum belum bersalin lagi, dapatlah dia melayan kami. Kalau tak mesti dia dok dalam..
So sebelum balik wajiblah Cute Mum amik gambar sebagai kenangan..Hehehe.. Ni pun saya cedok dari blog Cute Mum.. Terima kasih atas layanan yang TERBAIK dari Cute Mum sekeluarga.. Tahun depan jemput lagi ye..

RUMAH KEDUA (Rumah kawan sekolah mama di Presint 18,Putrajaya)
Lepas dari rumah Cute Mum kami bergerak plak gi rumah kawan saya di Putraya.. Cakap kat ayah, jgn la member tu bagi nasi.. X larat nak makan lagi..Kalau simple2 masih leh masuk lagi.. Ayah pun dah kekenyangan sebab kat rumah Cute Mum dia makan nasi.. Menyesat tu idaklah kesana cuma confius dengan warna rumah. Member tu cakap rumah dia warna oren, so dah siap2 parking kat bangunan warna oren. Tup2 rupanya rumah dia warna coklat.. Tak pasal2 ko kene kutuk ngan aku wei.. Warna umah sendiri ko leh tak ingat.. Sengal tul la Aisah ni.Hehehe.. Teruja la tu aku nak datang..Hahaha.. Saje datang umah dia sebab baru tau dia dok Putrajaya.. So excited jumpa kawan sekolah merangkap jiran kat kampung..Kalau kat kampung rumah mak dia ngan rumah mak saya berhadapan.. Cuma padang pemisahnya.. Tapi bila family dia dah pindah, dah lost contact.. Tup2 jumpa kat FB..Tu pun melalui adik dia..Yang bagusnya dia surirumah sepenuhmasa.. Untung dia anak2 membesar depan mata.. Setiap masa, setiap saat masa dengan anak2.. Apapun terima kasih layanan dari ko sekeluarga.. Suami dia pun peramah juga..So tak kekok la.. Lupe plak makanan yang disediakan adalah MEE BANDUNG.. Pandai gak ko wat Mee Bandung ek.. Tak sangka aku.. Wakakaka..

RUMAH KETIGA (Rumah kawan ayahmama di Putra Perdana,Puchong)
Pastu kita ke Putra Perdana plak.. Ada makan2 juga disini... Rumah Abg Azree dan Kak Amani. Kami kira rapat jugaklah sbbnya dua2 ni bekas staff tempat saya keje sekarang.. So hubungan kami memang tak putus la.. Lama gak la lepak kat sana, dok ulang2 makan.. Sebab lama, kat halaman rumah diorang ada gelongsor.. So anak2 ralit la main.. Padahal kat nursey ada gak gelongsor mcm tu.. Nama pun budak2 kan..
Dalam kul 6 lebih gitu kami pun gerak balik sebab kalau lambat nanti bebudak ni tertido plak dalam kete..
Ingat tak nak bagi tido dulu sbb nak suh mandi dan tukar baju, rupanya terbungkang jua akhirnya di kereta.. Semua anak2 nampak keletihan sbb masa lap2 dan tukarkan baju tak sedar2 pun.. Seronok sangat la tu..

Walaupun hanya memenuhi undangan untuk 3 rumah, itupun dah kekenyangan.. Esok hari Ahad pun ada lagi undangan untuk makan2...Alhamdulillah rezeki makan hari Sabtu..

4 comments:

  1. k.norr dh up n3, sat lg n3 eija baru nak menyusul,

    Itupun sbnrnya eija x sempat sgt nak berbual dgn k.norr kan, lepas ni boleh singgah umah eija pulak..

    mekasih sudi merasa makaroni bakar tu, dpt pujian lagi tu, Tq²:))

    Cun kan..mmg maintain bergaya..:))

    ReplyDelete
  2. x teringat nk ambil gambar dgn eija...lainkali kalo jumpa lagi kita bergambar ye..Bukti la kononnya akak memang kenal blogger sweetmama ni..hehehe.. Siyes, pas amikkan ank2 makanan, mmg akak dok usha jer makaroni tu tau..2 kali akak amik..nk amik kali ke3 tetiba jadi malu..hahaha..

    ReplyDelete
  3. mekasih yer kak sebab sudi dtg dengan bawa kek lagi.. elok jer petang daddy dania dan makan dulu dengan tasha...

    ReplyDelete