ARTIKEL TERBARU

Friday, 28 September 2012

2 Malam Tidur Ada Gangguan

Dah 2 malam dah mama tidur kejap2 kene ganggu.. Jangan salah faham ye, bukan kene gangguan benda2 halus (minta dijauhkan-takut) tapi kene gangguan oleh kakak.. Sebelum tido merengek dulu, dah tido pun bangun tiba2.. Sebabnya dia sakit gigi..Alahai..Dah la mama keje, pastu kene uruskan anak2 sensorang paginya sbb ayah kene gi client site kat Nilai.. Kul 7 lebih dah keluar... Anak2 pun lom bangun, bangun2 tengok ayah tak ada..Hari pertama memang la kelam kalibut skit, tak pernah ok,masuk hari seterusnya handle dengan penuh semangat..Huhuhu..Lom lagi cerita hantar anak2 ke nursery..Pegang baby Eya lagi masa drive.. Ada masa dia dok elok, ada masa sibuk nak pegang itu ini.. Dugaan tul..
So elok2 mood mama baik malam tu leh jadi hangin dengan kakak.. Suh makan ubat tak nak, suh kumur air garam tak nak.. Dok menangis jer.. Mama ko ni la jenis tak suka nak dengar merengek2 menangis2 ni..Sungguh pantang dengo budak nangis.. Last2 mama ugut, kalo tak nak kumur2 ngan air garam, kakak nangis la sensorang.. Mama nak tido.. Malas mama nak layan kalo kakak tak nak dengar cakap mama.. So lepas kene ugut tu baru lah nak kumur2 ngan air garam.. Lepas kene buat tu baru rasa lega kot.. Baru dia leh tido.. Nasib tak bengkak mulut dia.. Malam tu dia badan dia panas skit.. Mama tak tau pun.. Sebab pagi tu ayah yang citer, badan kakak panas malam tadi.. So? So ayah dah bagi makan ubat demam dan pagi tu memang dha tak panas. Sakit gigi pun dah tidak...Kalo la mama yg suh makan ubat demam tu tak adanya dia nak makan.. Garang2 mama ni bukan anak2 takut pun.. Selembut2 ayah tu kalo bercakap leh plak anak2 nak dengar.. Hangin tul..

1 comment:

  1. Aduhai ciannya kakak sakit gigi, moga cepat sembuh..

    betul tu bdk2 ni kita garang mcm mane pun dia x takut mcm mane dia takutkan ayah dia...

    ReplyDelete