ARTIKEL TERBARU

Monday, 13 August 2012

Hasil Rembatan Kasut Anak2 di GM Klang

Ni la hasil rembatan kasut oleh kakak,kembar dan Pqa masa kat GM Klang... Ada 2 kedai yang mama berkenan sbb kasutnya cantik2.. So masa lepak kat luar sbb anak2 cakap lapo (bg isi perut anak dulu yg penting), dok pikir la nak gi kedai mana satu ye.. So setelah berpikir tak terlalu panjang, pergi la balik kedai yang kedua mama nampak.. Masa sampai kat kedai kasut tu, mama cakap ngan kakak dan kembar ambik jer mana2 yang kakak dan Cha Chu suka.. Nanti bagi mama sbb mama kene ukur dulu tau.. So memilih la diorang macam orang dewasa.. Kejap amik pastu pakai,pastu letak balik,pastu amik lain.. So Mama setkan masa untuk diorang pilih sendiri ikut citrasa diorang.. Bila dah siap pilih dan ukur ayah pun gi la bayo.. Untuk Pqa mama pilihkan dua dan suh Pqa piilih mana satu..


Hasil rembatan akak.. Dia haruslah nak yang ada tumit.. ketak,ketuk bunyinya..Dah macam orang dewasa plak citarasanya.. Mentang2 anak dara.. mula dia nak warna pepel (dia kan giler pepel), tp x de size plak. So mama tunjuk warna ni dia pun ok jer..



Hasil rembatan Cha.. Haruslah ada Angry Bird.. Suh pilih yang lain dah tak nak.. Dok pegang yang itu.. Ok la..X kisah la .. Ayah kata ok jer sbb walaupun nampak ada angry bird tapi cantik gak..


Ini plak hasil rembatan Chu. Kalau dah namanya kembar mmg x lari citrasanya.. Cuma warna yang membezakan citrasa diorang.. Ikutkan Chu nak warna hijau tapi tak ada.. So bila dia tengok yang hitam ni dia suka.. Nak suh dia sama ngan Cha warna pink, tapi dia tak nak.. (Apa kelas warna pink, lainla hijau..hahaha..ayat mama reka sendiri jor)



Ini plak kasut Pqa bambam.. Kat sana masa kakak2 nya memilih kasut keje dia menyusun kasut.. Amoi jaga kedai tu wat slumber jer tapi dalam hati dia mesti bebel2 kot (hahaha..lantak lah..dah namanya budak..ko bising2 aku pegi kedai lain..padan muka..rugi ko sbb aku nk beli tuk 4 org..)

So kasut anak2 dah settle... Sampai jer kat umah dalam pukul 10 lebih terus bebudak ni menerai kasut pilihan diorang (sampai lambat sbb berbuka kat luar-kat perantau sungai ramal).... Nak tido pun letak kasut kat sebelah.. Alahai..Tomei jer korang buat gitu.. Maybe diorang teruja sbb diorang pilih sendiri kot..Walaupun harganya bukan ratus2 itupun diorang rasa seronok.. bukan diorang tau pun kasut tu mahal ker murah.. Janji baru..
Tapi baby Eya tak ada kasut sbb baby Eya tak pandai jalan lagi.. Tapi mcm nk belikan kasut yang lembut tu..macam stokin.. Sbb cian plak dia tak dapat kasut.. hehehe..Nanti ye baby Eya, mama usha dulu mana yang berkenan..


3 comments:

  1. wah.. semua dah ada kasut sendiri yer.. dania pon sama gak.. tahun nie ada 3 pasang.. kasut puma, cinderella n sandal.. semua die yang pilih..

    ReplyDelete
  2. wah Dania sampai 3 pasang kasut kamu..melaram habis raya ni..hehehe..seronok tgk diorg pilih2...tangan bergerak mulut pun bergerak...kecoh betul..

    ReplyDelete
  3. wah bukan main lawa lgi kasut ...
    yangtak tahan pilih sendiri..
    mesti farah berempat suka sangat...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...