ARTIKEL TERBARU

Wednesday, 25 July 2012

Pengalaman Jadikan Kita Panduan

Untuk makluman, ini adalah pertama kali saya bisnes di bazar ramadhan. dari bermulanya ambil borang dekat penganjur, kemudian pergi kursus penyediaan makanan, kemudian ambil suntikan Typhoid (memang wajib ambil untuk pengendali makanan), kemudian pikir menu apa nak buat untuk dijual, cari modal tul beli barang (sampai ke Semenyih membeli barang alasannya murah)... Nampak macam simple tapi hakikatnya bukan semudah kau sangka (eh cam lagu kak remlah jer)... Ye bukan mudah saya nak buat semua tu dengan komitmen saya sebagai pekerja lagi di Syarikat yang saya kerja sekarang. Tapi dengan bantuan ayah dengan pelbagai idea diselangi gaduh2 ala manja makanya terhasillah lot gerai kami di bazar ramadhan seksyen 16 bandar baru bangi. Alhamdullillah.. Semoga pengalaman pertama ni akan kami jadikan panduan tuk jayakan lagi Farah Delight.

2 comments:

  1. Alhamdulillah kak dah makin maju :) semoga berjaya in everything :) nak gi tapi jauh sgt pulak ^_~

    ReplyDelete