ARTIKEL TERBARU

Friday, 20 July 2012

5 Farah Jumpa Dania Tomei

Hari rabu malam dalam kul 9 lebih gitu Uyun a.k.a Cute Mum  dengan Aima (hubby dia) dan budak tomei Dania (ank sulung coz ank second masih dlm perut) datang umah sbb nak hantar sample ngan katalog kuih raya. Saya memang setiap tahun jual kuih raya dekat opis (saya tolong jualkan bukannya saya yang buat.Harap maklum..hehehe). Cute Mum pun dah buat entri tentang ni.. Ada kat sini sape yang sudi nak baca.
So saya sebenarnya xcited skit nak jumpa Cute Mum ni sbbnya selalunya just komen entri dia atau komen kat facebook jor.. So sebelum dia dtg pesan kat anak2... Jangan sepah2kan mainan, tolong mama kemas skit...Pastu dok sibuk tanya sape nak datang...Kawan mama nk datang.... Kemas ala kadar jer ruang tamu tu sbb baru sampai umah pun masa tu.. Barang2 baru beli pun longgok dulu kat dapur.. Pepehal masak air dan goreng fries dulu.. Ayah amik alih tugas tidurkan  baby Eya sbb masa nk sampai umah dok menguap jer..
Pastu dapat call kata dah sampai... Jemput suh  masuk jugak walaupun dia kata kejap jer sbb ada hal lain.. Iyelah takkan nak borak kat luar x best la sbb first time jumpa.. Nasib baik hubby dia pun sporting nak masuk... Ye bila nampak Dania, alahai..memang tomei la awk ni.. Muka mmg muka cute, malu2... geram tul.. Mummy dia pun cute jugak (kene puji gak).
Suh 4Farah ni main ngan Dania, tapi Dania macam tak berminat sbbnya Dania lagi berminat dengan baby Eya.. Ye Cute Mum, memang ada ciri2 kakak ni.. Buai baby Eya sambil nyanyi lagi..Alahai..Geram..
So borak2 lebih kurang, citer pasal itu ini , tengok kuih2 yg dia hantar, sempat la hidang air bujang dan fries.. Pastu dia minta diri nak balik...Awk tau tak Uyun, awklah blogger pertama yang akak jumpa sepanjang akak buat blog ni..Hehehe..
Lain kali datang lagi umah acik tau Dania... Bawak adik pulak.. Nanti open house acik jemput Dania ye... Ni la dia Cute Mum dan Dania Tomei

sori amik gambar kat blog..halal ye

2 comments:

  1. heheh.. mekasihlah sudi nak tolong jualkan biskut raya tue.. orang pertama ker? heheh.. nanti bolehlah datang beraya rumah kami pulak yer.. tak jauh pon..
    dania memang suka baby eya tue.. semalam masa daddy tgh baca blog uyun dengan dania, dania menangis nak baby.. bila uyun balik kerja, die cerita kakak nangis nak baby... siap buka blog uyun kat ipad n tunjuk gambar tue.. huhu..

    ReplyDelete
  2. nnt bila adik dah keluar tu memang x lekang la duk sblh adik dia kang..ntah2 nk mkn pun sblh adik, nak tidur sblh adik.. awk tengoklah nnt...hehehe

    ReplyDelete