ARTIKEL TERBARU

Monday, 9 January 2012

Besday Pqa Bambam

As Salam,

Sampai je opis terus check jadual keje.. Tengok ada apa2 appointment tak minggu ni... Tetiba tengok tarikh hari ni adalah 09/01/2011.. Blur sekejap. 9hb hari.. Eh! hari ni besday Pqa la.. Camner leh kelupaan ni.. Besday anak sendiri pun tak ingat mama ni.. Pastu calll bilik ayah kekonon mengadu la dengan rasa tak bersalah...

 Mama :Hari ni besday Pqa ye ayah (suara yang penuh dengan nada bersalah)
 Ayah:Haah! Nape
 Mama: Mama terlupa..Mama tak wish pun kat Pqa.. Mama betul2 tak ingat..
 Ayah: Erm.. Mama memang..
 Mama: Tak per la..Nanti balik keje kita beli kek la..(masih dengan rasa sesalan tak ingat)

Itulah kisahnya mama yang bukan lupa tetapi tak ingat..La la la..
So bila tengok gambar Pqa kat henpon rasa nak balik time tu jugak.. Nak peluk dia, nak wish kat dia, nak muah2 kat dia.. Walau hakikatnya dia belum tau lagi apa itu sambutan hari lahir..

Balik keje terus gi kedai kek kat belakang billion. Tengok2 kek gambar Angry Bird semuanya RM30 hinggit ke atas.. Cam tak berbaloi la plak.. Pastu gi plak kedai kek kat seksyen 7 sebelah Smart. Harga pun sama gak. Lagipun bukannya nak makan sangat pun kek tu just wat suka2 jer. Pastu tengok ada cup cake pastu ada gambar Angry Bird (sungguh kuat aura Angry Bird ni). Bincang2 ngan ayah, kita amik je la cup cake tu. Kalo beli 4 baru RM12 sebab beli 1 dalam RM3 jer. Pastu singgah kedai jap sebab ayah nak beli telur dan tepung kekonon nak buat kek pisang malam ni..

Sampai nursery amik budak2 ni. Dalam kereta cakap ngan kakak yang hari ni besday Pqa. Pastu dia yg sibuk tanya mane kek besday to you Pqa.. Ada..mama da beli..

Sampai rumah lom sempat bukak tudung,tukar baju kakak ngan kembar da sibuk nak tengok kek. Chu la yg paling xcited (bak kata lain tukang sibuk jer). Last2 mama naik hangin, terus masuk bilik tukar baju.. Ayah la yang handle.. Bila keadaan da tenang skit baru mama keluar layan diorang. Bila diorang dan pilih cup cake sorang satu, letak lilin amik gambar. Nyanyi la lagi besday tuk Pqa.. Pqa pun nampak xcited.. Pastu masa nak tiup lilin berebut2 nak meniup..
Pastu acara makan cup cake sambil menyepahkan.. Sukati korang la nak menyepah.. Janji jangan gaduh.. Pqa pun abis gak makan cup cake tu..

Tak pe nya Pqa.. Nanti kita sambut besday Pqa lagi ngan kakak.. Kakak 31hb.. Nanti Pqa potong kek ngan kakak. Dan yang pastinya si kembar yang akan interprem gak kang..Huhuhu.. Anak2...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...