ARTIKEL TERBARU

Tuesday, 6 December 2011

Hari Keluarga - SJ Family - Sg.Lepoh, Kuala Pangsun Hulu Langat - Part1

Alhamdulillah... Perancangan untuk buat family day telah berjaya dengan jayanya.. Seronok sesangat.. Walaupun nampak simple tapi keadaan semua terkawal.. Terima kasih la kepada keluarga saya yang sangat2 sporting... Kami buat di Sg.Lepoh, Kuala Pangsun Hulu Langat. Perancangan awal hendak buat di Port Dickson, akan tetapi setelah meeting bersama dan dengan budget yang kekurengan kami sepakat untuk buat di sini. Tak apalah,walaupun dekat tapi yang penting kita HEPI...

Masing2 bertolak dari rumah masing dengan membawa makanan yang dimasak dari rumah masing2.. So janji jumpa kat sana dalam kul 12 tgh hari la.. Biasalah yang sampai lambat dan selalu menyesatkan diri adalah kami sekeluarga. Selalu je jadi bahan..Hehehe..Kami lambat bukan sengaja nak sesat, saje lambat sebab tengok pemandangan..Hahaha (percaya tak?)

Sampai2 jer (itu pun Naim ngan Rokhim gi cari kami sbb x jumpa signboard masuk ke resort..wakakaka) tengok..Wah! banyaknya makanan..Semua sedap2 belaka..Lapornya.. Ada pulut kuning,rendang ayam,sambal hijau, ikan masak kicap,daging masak pelembang, sayur 2 jenis dan macam2 lagi.Nak tau saya bawak apa.. Bawak bubur lambuk, itu pun untuk anak2 saya makan... Hahaha.. Bagus kan saya ni.. Sebab saya tau yang lelain akan bawak macam2 so saya malas la nak bawak..Lagipun tak ader yang komen..Hehehe.. Lagipun semua dah maklum yang anak2 saya semua tengah demam.. Lagi la tak kisah kalau bawak perut jer..Kan korang kan..
Sampai2 jer makanan dah berlonggok atas meja..Tu kat bawah tempat mandi


Chalet ok la bagi saya sbb just bilik jer.. Dalam bilik tu pun ada katil queen jer.. So kami ambil 4 bilik dan setiap bilik tambah tilam (RM10). Depan chalet mmg tempat mandi la..ko bukak pintu jer nampak dan dengar air menderu.. Cuma yang tak bestnya toilet kat luar dan seberang bilik.. Yang lain2 ok..Service pun ok.. Kalau ada pape kol jer, time tu gak org dia sampai..


Sampai2 pas makan, semua dok pakat mandi termasuk la ayah dan anak2..Kecuali saya dan Pqa..Sebab pqa still panas badannya..Saya plak air tu lom panggil2 saya tuk mandi..Malas la..Anak2 la paling excited saya tengok walaupun masing2 cam takut2 nak cecah air.
tu baju oren adik bongsu saya..Saya tak masuk sebab jaga Pqa tengah x sihat
 Tengah dok sonok2 mandi tetiba hujan.. So kene la naik..Kang demam plak. Pastu makan lagi.. Bila hujan da reda dorang mandi lagi..Dah pukul 6.30 tu panggil da suh naik sebab anak2 bukan sihat sangat pastu dalam hutan plak.. Tapi tak rasa risau sangat sebabnya atuk ada... Dah siap suh atuk wat air penawar lagi..

Ok la..kul 8.30 malam kang kami ada BBQ dan acara bagi hadiah.. Tunggu ye entri seterusnya...

No comments:

Post a Comment