ARTIKEL TERBARU

Thursday, 29 December 2011

Demam Lagi

Hari rabu lepas saya EL.. Sebabnya kakak demam panas.. Malam tu suhu dia naik 38.60.. Mak ai..Tinggi plak.. Masukkan ubat dalam punggung dia.. Pastu lap2 kepala dia,badan dia..

Esok pagi still panas cuma terkawal lagi. So mama cakap kat ayah yang mama EL la.. Sebab kakak tak nak gi sekolah. Minta mama jaga hari ni. Ok la sayang.. Demi anak..Turutkan jer la..Nasib tak ada keje yang urgent.

Pagi tu kelam kabut skit la sebab semua urusan kene buat sendiri dari kemas baju masukkan dalam beg,cuci botol2 yg nak bawak ke nursery,kejutkan kembar dan Pqa...Sebab ayah kene gi awal sebab ada meeting kat demo kat MPN. Eleh..Macam la mama tak leh nak handle anak2..Small matter la..Belagak tul..

Lepas hantar Cha,Chu dan Pqa gi beli sarapan jap. Pastu ingat nak beli susu tapi kedai tu tak buka lagi. Badan kakak pun masih panas lagi.. So balik umah.. Sementara kakak berbaring baringan di atas katil sambil tengok Mr. Bean kat laptop, mama pun mengemas rumah,basuh baju dan masak.. Ceh! Terasa macam suri rumah tangga plak..

Lepas suap kakak makan, ajak kakak pergi beli susu.. Pastu balik rumah kepenatan. Call ayah suh ayah jer amik Cha, Chu dan Pqa kat nursery. Malas nak kluar balik, lagipun hujan dah turun.
Tengah menunggu kembar dan Pqa balik sambil teman kakak tengok Upin Ipin kat tv...

No comments:

Post a Comment