ARTIKEL TERBARU

Friday, 18 November 2011

Laptop kene curi

Semalam adalah hari yang malang sekali dalam hidup saya.. Dah la kereta kene umpil pastu laptop kene curi.. Kami tinggalkan sekejap jer sbb mmg kebetulan dua2 nak gi toilet. Tapi saya keluar dulu sebab mmg 2 hari perut tak berapa nak best.. Tak tau plak suami pun gi toilet gak. Masa tu kami berenti kat Hentian Serdang yang sebelah UPM yang nak ke KL..Tup2 sampai kat MBPJ, da siap parking gi la bonet belakang nak amik laptop..Tetiba kosong.. Otak terus blur.. Laptop kene curi la yah..x de pun kat belakang.. Tengok kat tempat kunci sah2 kene umpil..Tempat kunci x leh guna da.. Badan terus panas,hati panas.. Rasa cam nak demam sebab ada 2 sistem yang da siap dalam laptop tu yang tak copy lagi dalam external.. Kebetulan plak external member opis pinjam..kalo x..semuanya musnah.. Nak citer panjang lebar pun lom ada hati.. Masih terasa sakit hati ni..Kengkawan semua, jgn sesekali tau tinggalkan laptop korang kat dlm kete..Bak kat polis kat IPD Sepang, kalo gi toilet pun kene bawak tau..Macam saya.. Rasa nak tergelak plak.. Hehehe..

Kepada pencuri laptop aku tu mmg aku takkan maafkan ko dunia akhirat.. Biar perut ko buncit pastu pecah, tak selamat ko dunia akhirat..

3 comments:

  1. Lar..siannye..lagi ade complete system yang tak sempat copy tu lagi sakit hati hilang..huu jht punya pencuri.. bersabar jelah sis..

    ReplyDelete
  2. kat hentian serdang tue memang sunyikan.. mesti geramkan bila laptop kene curi.. cute mum pon takberani nak tinggalkan laptop dalam kereta..

    ReplyDelete
  3. GnieSyazni:mmg bengang..ada 2 sistem x sempat lagi nak copy dan mmg x de backup langsung.. Ni tgh tertekan jugak sbb kene buat semula semuanya siap dengan manual bagai.. Kat opis muka pun da macam nak makan orang jer..Hehehe..

    Cute Mum:Geram sangat awak.. Laptop tu ada data yang belum copy.. Tapi nak buat camner..Lepas ni seriau la nak tinggal2 dlm kete..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...